Hlavní obsah

V Evropě se diváci hokejem více baví, těší Blesky

PRAHA

Zahajovací duel hokejové NHL klepe na brány O2 Arény. Nejen diváci, ale i hráči se již těší na nový ročník a očekávají výbornou atmosféru. Takovou, kterou na zámořských stadiónech nemají možnost zažít. „Fanoušci jsou v Evropě skvělí a těšíme se na sobotní a nedělní atmosféru,“ řekla před startem NHL hvězda první formace Lightning Martin St. Louis pro Sport.cz.

Článek

Spolu s Vincentem Lecavalierem a Václavem Prospalem tvoří Marty St. Louis elitní formaci Tampy Bay, která by i v letošní sezóně měla patřit znovu k postrachu soupeře. „Na první lajně ležel tlak už dost dlouho, ale pokud bychom stavěli jen na nich, tak bychom toho příliš nedokázali,“ uvědomuje si posila Lightning zadák Andrej Meszároš. „Musíme jim všichni pomoci, protože to nemohou táhnout je tři hráči,“ přidal bývalý bek Senators.

„Očekává se od nás, že budeme na soupeře vyvíjet tlak a vytvářet si šance. Musíme však bojovat jako tým, jinak bychom toho moc nedokázali,“ doplnil svého spoluhráče Martin St. Louis. „Fanoušci v Evropě jsou skvělí, hokejem se více baví,“ těší se na diváckou kulisu forvard Lightning. „V Americe nebo v Kanadě je to více business,“ dodal autor 83 bodů (25+58) z minulé sezóny, jenž byl nejlepším nahrávačem týmu.

Blesky již okusili atmosféru v Bratislavě i ve švýcarském Bernu, nyní je čekají fanoušci v Praze, kde zahájí nový ročník Národní hokejové ligy. „Na každém stadiónu jsou diváci jiní a každé utkání je pro nás výzvou. Proto také miluji tuhle hru,“ prohlásil St. Louis.

Vedení chce Blesky v play-off

V loňské sezóně postoupil Meszároš s Ottawou do vyřazovacích bojů a fanoušci v Kanadě na něho rovněž udělali dobrý dojem. „První rok za Ottawu jsme se dostali do play-off, takže bylo dost hlučno,“ prozradil dvaadvacetiletý slovenský bek. „Rozdíl byl také v mediálním zájmu. V Ottawě jsme byli číslo jedna, v Tampě je také baseball a americký fotbal,“ přidal. „Jsme trochu v pozadí, ale to pro nás může být výhoda, protože nebudeme pod takovým tlakem jako v Ottawě,“ myslí si.

Vedení chce vidět Blesky dále než jen v základní části. „Letos jsou v Tampě vysoké ambice. Minulou sezónu patřila mezi nejhorší týmy NHL, ale hodně posílila,“ řekl rodák z Povážské Bystrice. „Letos to bude jiné, chceme minimálně do play-off a potom se uvidí,“ věří Meszároš. „Máme mladé hráče i zkušené borce a pokud budeme plnit pokyny trenéra, pak bychom to mohli dotáhnout daleko,“ předvídá slovenský zadák.

Reklama

Související témata: