Hlavní obsah

Podle New York Times by se kapitánem Rangers mohl stát Drury

O útočníkovi Chrisi Drurym spekuluje páteční The New York Times jako o možném kapitánovi hokejistů New Yorku Rangers. Funkci by tak převzal po Jaromíru Jágrovi, který v létě svoji kariéru v NHL ukončil a odešel do ruského Omsku. Deník naznačuje, že by nový kapitán mohl být jmenován ještě před sobotním zápasem Rangers s Tampou Bay v Praze.

Foto: www.newyorkrangers.com

Chris Drury (druhý zleva) a Scott Gomez ve společnosti generálního manažera Rangers Sathera (vlevo) a trenéra Renneyho - ilustrační fotografie

Článek

Kromě kapitána se s odchodem Martina Straky a Brandana Shanahana uvolnily v Rangers i pozice asistentů. "To znamená, že Rangers budou mít celou novou sestavu lídrů," připomíná list. V této souvislosti jmenuje obránce Michala Rozsívala, bývalého asistenta kapitána v Ottawě Wadea Reddena a útočníky Scotta Gomeze a bývalého kapitána Vancouveru Markuse Näslunda.

S největší pravděpodobností se kapitánem stane Drury "kvůli svému serióznímu přístupu ke hře a svým zkušenostem", píše deník o bývalém kapitánu Buffala a vítězi Stanley Cupu v dresu Colorada. List cituje trenéra Toma Renneyho, že "všichni chápeme jeho předurčení k vedení", zároveň ale poznamenal, že Drury není ve výběru jediný.

Před cestou do Evropy, kde se o víkendu v Praze Rangers střetnou v úvodních zápasech nové sezóny NHL s Tampou, se Drury všem úvahám o kapitánském céčku na dresu vyhýbal. "Jakkoli rozhodnou, kohokoli vyberou, bude to skvělé," cituje ho list.

S mimořádným uznáním se Drury vyslovil o Jágrovi. "Je to chlapík, s kterým každý rád hrál a jednou o něm bude vyprávět svým dětem. Jsem nadšený, že jsem s ním mohl strávit rok," řekl.

Deník připomíná, že po Jágrově odchodu musejí Rangers překonat neobyčejně velkou mezeru. "Jako jeden z největších hokejistů, s jeho nadživotní osobností a neomylnou přítomností na ledě byl Jágr v uplynulých třech letech středem týmu," napsal The New York Times.

Reklama