Hlavní obsah

Prospal: Vypadali jsme jak banda pitomců

Pro hokejisty Tampy Bay dopadla premiéra v nové sezóně NHL špatně. V Praze, kde se marně snažili navodit domácí atmosféru, prohráli s New York Rangers 1:2, ačkoliv především v první třetině zápasu byli lepším týmem. Výkon mužstva ale brzdila častá vyloučení, což rozčílilo českou hvězdu Tampy Václava Prospala, který si po zápase nebral servítky.

Článek

S výsledkem zápasu asi nemůžete být spokojen...

Samozřejmě, že ne. S prominutím jsme na ledě vypadali jako banda pitomců. O výsledku rozhodla naše zbytečná a častá vyloučení. Rangers mají spoustu vynikajících hráčů, kteří dokážou při přesilovce něco vyprodukovat. Vždyť hráli půlku zápasu přesilovku, to se přece nedá vyhrát! Jen za ta oslabení bylo na naši bránu asi patnáct střel. Náš brankář se mohl přetrhnout a my se stejně pořád necháme vylučovat. To nejde!

Budete si to ještě nějak vyříkávat?

Tak vyříkávat... To už jsme si vyříkali teď, k tomu se už moc říct nedá. Jde o to abysme hráli pět na pět. První třetina byla z naší strany super, jenže pak jsme hráli pořád v oslabení. To bere člověku chuť, když půlka mančaftu sedí na střídačce. Kluci, co chodí na oslabení, se pořád točili. Mají na kontě snad víc minut než ofenzivní hráči.

Jak jste viděl svou velkou šanci v zápase?

Škoda, ale Lundqvist je jeden z nejlepších brankářů na světě. Když jsem se pak díval na opakovaný záběr na kostce, tak se to možná dalo řešit jinak. Ale zkusil jsem to takhle a on tam zkrátka měl hokejku.

Byl ten zápas v něčem jiný, než kdyby se hrál v Americe?

Myslím, že ne. Je úplně jedno, kde se ten zápas hraje. Jde o to, že si každý dává pozor, aby neudělal zbytečnou chybu.

Nezklamala vás trochu poněkud komornější atmosféra?

Zklamaný určitě nejsem. V nhl se nefandí jako tady v Čechách, jenže tentokrát tady ani jedno mužstvo nemá spoustu svých fanoušků. Nečekal jsem, že by tady byl někde kotel Tampy nebo Rangers. Oni tady měli těch fanoušků možná víc, protože tam za poslední roky hrálo hodně českých kluků. Ale cekově to bylo pěkný, bylo tu hodně lidí. Pro nás je to o to cennější, že hrajeme před českými diváky v Praze.

Reklama

Související témata: