Hlavní obsah

Näslund skóroval a Lundqvist zářil, v Praze táhli Rangers Švédi

PRAHA

V první ostrém startu zámořské NHL vsítila čerstvá posila Rangers útočník Markus Näslund premiérovou trefu. Jinak na branky chudému zápasu kralovali gólmani. Jak Tampa tak Jezdci se předháněli ve festivalu neproměněných šancí. „Musíme koukat na pozitiva, proměnili jsme své příležitosti a vyhráli, to je nejdůležitější,“ pochvaloval si švédský forvard, jenž má v prvním útoku Rangers nahradit Jágra.

Článek

Näslund otevřel na konci druhé třetiny gólový účet zápasu, když se trefil přesně z pravého mezikruží. „Snažím se hrát svou hru a být týmu prospěšný,“ řekl po duelu Näslund, jenž byl spolu s Henrikem Lundqvistem jedním z nejlepších hráčů utkání.

Lundqvist inkasoval pouze z hole Martina St. Louise ve 44. minutě. Poté již držel Blesky v šachu až do konce utkání. „Hodně mi pomohla obrana, dobře forčekovala a hrála tvrdě,“ pochvaloval si. „Henrik nás neskutečně podržel, byl to pro něj opravdu těžký zápas,“ vysekl poklonu svému krajanovi v brankářské masce Näslund.

"Henrikův výkon byl zcela jistě důvodem proč jsme dokázali vyhrát," přidal slova chvály zadák Michal Rozsíval. "Měl spoustu kvalitních zákroků, které nám pomohli získat první body v sezóny," dodal třicetiletý český obránce.

Zklamání byli diváci, kteří v premiérovém duelu NHL na české půdě viděli pouhé tři branky. Neproměněných šancí a zásahů gólmanů si však užili do sytosti. „Publikum někdy reagovalo zajímavě,“ všiml si Näslund, že místy diváci nevěděli komu fandit. „Ale na první zápas to nebylo špatné,“ domníval se pětatřicetiletý forvard. „Já se bavil,“ dodal.

Fanoušci, kteří si zakoupili lístek na nedělní duel, kde budou domácími hokejisty Rangers, mohou jen doufat, že Tampa dává více gólů venku a Jezdci se v domácím prostředí předvedou lépe než na ledě soupeře. „Nesmíte vidět jen to negativní, proměnili jsme šance a vyhráli, to je pro nás důležité,“ pochvalovalo si zkušené křídlo.

„Je to něco úplně jiného než příprava, kde na vás není vyvíjen takový tlak. V sezóně musíte být psychicky v pohodě,“ doplnil Lundqvist. Strážce svatyně Rangers čelil v zápase jednadvaceti střelám Lightning. „Musel jsem se hodně ohánět, ale jsem rád že jsme zahajovací duel zvládli,“ oddechl si Lundqvist.

Reklama