Hlavní obsah

Diváci nevěděli, komu při NHL fandit. Rozpaky cítili i hokejisté

PRAHA

Na domácí extralize zažijete mnohem bouřlivější kulisu. Atmosféra při zahajovacím zápase NHL mezi Tampou Bay a New York Rangers byla v hledišti pražské O2 Areny spíše komorní, hlasité projevy náklonnosti či nespokojenosti jste slyšeli jen výjimečně. Diváci jako by nevěděli, na stranu jakého týmu se vlastně mají přiklonit. A mírné rozpaky cítili i samotní hráči.

Článek

"Jsou tady dva týmy, který tu nejsou doma a lidi najednou nevěděli na jakou stranu se přiklonit. Není to pro ně jednoduchý. Těžko asi přijede nějaký kotel s bubnama a bude vyřvávat jméno jednoho z týmů," vykládal po zápase útočník Rangers Petr Průcha. "Na začátku to bylo trochu tichý, ale postupem zápasu se do toho fanoušci dostali. Ale je fakt, že to tady moc nebouřilo," řekl jeho spoluhráč Michal Rozsíval.

Kdyby přijel Jágr, bylo by to asi jiné

Drtivá většina fanoušků si kupovala vstupenky v době, kdy to vypadalo, že do Prahy přijede s Rangers i Jaromír Jágr. Jenže česká megahvězda nakonec válí v Rusku a čeští příznivci najednou marně hledali jiný idol. "Kdyby přijel Jarda, tak by lidi přišli hlavně na něj. Protože to je vždycky velká věc ho sledovat. Jak hraje a co dělá na ledě, jaký kousek zase předvede," uznal Průcha, kterého potěšilo, že alespoň o trochu větší náklonnost jevilo publikum vůči Rangers.

"Připadalo mi, že zpočátku víc fandili Tampě, ale tím jak jsme se dostávali víc do šancí, tak fandili víc nám," tvrdil Průcha. "Rangers tady měli těch fanoušků možná víc, protože tam za poslední roky hrálo hodně českých kluků," myslí si největší česká hvězda Tampy Václav Prospal. "Ale bylo tu hodně lidí a bylo to moc pěkný. Zklamaný určitě nejsem," odmítal nějakou kritiku.

Vrbata: Mohli na nás aspoň bučet

To se ovšem nedá říci o jeho spoluhráčích. "Atmosféra tady nebyla ani jako na extralize," tvářil se otráveně Radim Vrbata. "Byly tady malé skupinky fanoušků, kteří přijeli ze všech možných koutů a nevěděli komu vlastně fandit. Spoluhráči na střídačce říkali, že by na nás mohli aspoň bučet, když už hrajeme špatně," komentoval atmosféru útočník Tampy.

Reklama

Související témata: