Hlavní obsah

Průcha byl vděčný, že mohl hymnu poslouchat na modré čáře

PRAHA

Nebylo vůbec jisté, jestli Petr Průcha dostane v prvním zápase nové sezóny NHL šanci obléct dres New York Rangers. A to by ho vzhledem k zápasu na české půdě v Praze hodně mrzelo. Nakonec nejen, že v sestavě Jezdců nechyběl, ale dokonce jej trenér Tom Renney nominoval do zahajovací sestavy. "Za to má můj velký dík," vzkázal mu Průcha po sobotním zápase.

Článek

"Trenér mi s předstihem říkal, ať počítám s tím, že budu hrát. Dost se mi ulevilo, protože to vypadalo, že nenastoupím a to by mě hodně mrzelo," svěřoval se Průcha po vítězném zápase s Tampou. "Navíc když jsme šli na led, tak mne nahlásil do zahajovací sestavy. To je vždycky fajn, a o to víc, když je to tady v Praze. Za to má můj velký dík," zářil vděčností.

"Je to něco extra hrát tady v Praze a já jako Čech jsem z toho měl velkou radost. Je vždycky super stát na modré a poslouchat českou hymnu a koukat na českou vlajku. Přitom jde o NHL a zámořskou soutěž. Ani jsem pořádně nevnímal nic okolo, hlavně jsem poslouchal tu hymnu," usmíval se.

Díky tomu ostatně ani nevnímal, že Rangers měli po příletu do Evropy docela náročný program. Před zápasem v Praze odehráli i dva zápasy ve švýcarském Bernu. "Tampa měla stejně nabitý program jako my, takže to měli taky dost složitý," mávl rukou. "Mě ta možnost ukázat se před českými fanoušky vybudila natolik, že jsem žádnou únavu ani necítil."

Vše bylo špičkově zorganizováno 

Ačkoliv se netradičně hrálo na cizím území, hráči nějaké zvláštní pokyny nedostali. "Taktická příprava byla stejná. Měli jsme pouze motivační proslov, ale byl stejný, jako při jiných zápasech sezóny," prozradil český obránce Michal Rozsíval. "V zápase je člověk absolutně soustředěný a pokud se začne zajímat o jiné věci, pak to nedopadne dobře," myslí si.

Spoluhráči se prý už v pražské O2 Areně zabydleli a cítí se tu dobře, i když ze slavné Madison Square Garden jsou zvyklí na mimořádné podmínky a luxusní péči. "Zázemí je výborné a nic kluky nepřekvapilo. Vše bylo špičkově zorganizováno," pochvaloval si i za ostatní hokejisty Rangers Rozsíval.

Reklama