Hlavní obsah

Tampa klíč k úspěchu nenašla, z Prahy odletěla frustrována

Hokejisté Tampy Bay nedokázali v úvodních dvou zápasech NHL v Praze najít recept na New York Rangers. Přísnější kritérium snesla jen první formace Prospal – Lecavalier – St. Louis. „Je třeba vrátit se k tréninku, máme spoustu nových hráčů. Jednotlivé pětky se ještě potřebují lépe sehrát,“ všiml si nejlepší hráč Lightning v minulé sezóně Vincent Lecavalier.

Článek

V závěru nedělního duelu na něj obrana Rangers zapomněla, Vincent Lecavalier však sám před gólmanem Henrikem Lundqvistem neuspěl. Blesky prohrály 1:2. „Dostal jsem dobrou přihrávku, ale měl jsem to na bekhend a nebylo tam moc místa. Byla to velká šance, ale bohužel,“ sypal si po zápase Lecavalier popel na hlavu.

„Máme spoustu nových hráčů, jednotlivé pětky se ještě potřebují lépe sehrát,“ všiml si osmadvacetiletý forvard, jenž si do svých statistik připsal v loňském ročníku dvaadevadesát kanadských bodů (40+52). „Nebylo to tak atraktivní střetnutí,“ doplnil svého spoluhráče Václav Prospal. „Je to frustrující,“ dodal Lecavalier, jenž mezi novináře přišel s ovázaným pravým ramenem.

V závěrečné třetině se sice Blesky zvedly, ale zvrátit duel již nedokázaly. „V NHL se musí hrát šedesát minut ne pouze dvacet,“ žehral Prospal. „Nemusíme dávat krásné góly, ale musíme být více agresivní,“ uvědomoval si českobudějovický rodák. „Mrzí mě, že jsme nedali více gólů, ale s dvaceti střelami je to hodně špatné,“ smutnil Prospal. „Musíme najít rytmus a klíč k úspěchu,“ přidal.

I přes porážky bude třiatřicetiletý útočník vzpomínat na zahajovací dvouzápas zámořské ligy ještě dlouho. „Byl to pro mne svátek a chci všem českým divákům poděkovat, že přišli. Vím, že lístky byly drahé, a přesto si na stadión našli cestu,“ vzkázal Prospal. „Bylo neskutečné slyšet českou hymnu před zápasem NHL,“ rozplýval se.

Na dvou prohrách se snažil majít alespoň něco pozitivního kouč Tampy Bay Barry Melrose. „Musím pochválit naše mladé hráče, hráli velmi obětavě,“ řekl bývalý trenér Los Angeles Kings. „Máme v týmu hodně kvalitních hokejistů, ale kvalita nic neznamená, když dostatečně nebojujete,“ prohlásil smutně Melrose.

„Musíme hrát více do těla, zlepšit bruslení, více střílet,“ vyjmenovával nedostatky svého mužstva. „Stále hledáme cestu jak nejlépe vyhrát,“ všiml si Melrose, jenž přišel do klubu v červnu letošního roku. „Hokej je krásná hra, ale ne vždy přináší potěšení,“ dodal Prospal.

Reklama

Související témata: