Hlavní obsah

Vokoun vychytal v generálce nulu, Olesz musel předčasně z ledu

PRAHA/NEW YORK

Hokejisté Floridy přehráli v pondělním přípravném utkání před startem NHL jednoznačně Floridu 6:0. Čisté konto udržel brankář Tomáš Vokoun, po jedné brance zaznamenali čeští útočníci Kamil Kreps a Rostislav Olesz. Ten utkání nedohrál, po nešetrném zákroku na soupeře totiž vyfasoval devět minut před závěrečnou sirénou trest do konce utkání.

Článek

Panteři vedli po první třetině jen o gól, rozhodující úder zasadili soupeři na začátku druhého dějství, kdy se během 78 sekund nejprve prosadil Kreps a vzápětí využil početní výhodu Olesz. Cestu za jednoznačným vítězstvím v posledním přípravném duelu před začátkem sezóny pak Florida zpečetila třemi góly v závěrečné části. Vokoun podržel spoluhráče devětadvaceti zákroky, jednu branku a dvě asistence zaznamenal Jay Bouwmeester.

V polovině třetí třetiny přerušil hru na několik minut ostrý zákrok Olesze, který zezadu narazil na mantinel Chrise Lee. Osmadvacetiletý obránce Islanders, který stále čeká na svou premiéru v NHL, zůstal po srážce s hrazením bezvládně ležet na ledě a musel být transportován do nemocnice. Podle mluvčího newyorského klubu byl ale po celou dobu při vědomí. Olesz dostal trest 5 minut plus do konce utkání a zápas pro něj předčasně skončil. Pětiminutový trest za českého forvarda odseděl další český útočník Michael Frolík.

Florida - NY Islanders 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Branky: 16. Stewart, 28. Kreps, 29. Olesz, 55. Bouwmeester, 59. McLean, 60. Horton.

Reklama

Související témata: