Hlavní obsah

Hašek se vrátil do Detroitu. Jako divák, tréninkový kemp s radostí oželel

Při slavnostním ceremoniálu, při němž byla v detroitské Joe Louis Areně vyvěšena pod strop vlajka připomínající triumf hokejistů Red Wings v minulém ročníku NHL, nemohl chybět gólman Dominik Hašek. Tentokrát ovšem bez výstroje a již jen jako divák. Majitel dvou prstenů pro vítěze nejslavnější hokejové trofeje se s kariérou definitivně rozloučil a jak přiznal, nijak si po předsezónním drilu nestýskal.

Článek

Třiačtyřicetiletý Hašek odložil brankářskou výstroj po sedmnácti sezónách v zámoří letos na jaře, kdy z pozice druhého gólmana pomohl Detroitu k zisku Stanleyova poháru. Podobně jako při prvním triumfu v barvách Red Wings v roce 2002. Tehdy také v roli sportovního důchodce navštívil slavnostní vyvěšování vlajky, záhy zjistil že mu hokej chybí a v další sezóně ohlásil návrat.

Podobný scénář prý ale nehrozí. „Myslím, že jsem se rozhodl správně, když jsem dal NHL sbohem. Samozřejmě, že mi chybí spousta lidí, ale směr, kterým jsem se dal, mi vyhovuje,“ uvedl Hašek pro deník Detroit News. Šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL byl při ceremoniálu přímo na ledě a pomáhal vytáhnout standartu pod strop. „Tu chvíli jsem si moc užil. Bylo skvělé být zase s bývalými spoluhráči,“ řekl odchovanec pardubického hokeje.

S hráči Detroitu se Hašek potkal rád, jak ale přiznal, pobyt v přípravném kempu před startem soutěže s radostí oželel. „Jedno vám řeknu, tréninkový kemp mi vůbec nechyběl. To je nejhorší část sezóny, kterou jsem si nikdy neužíval. Zápasy, to je jiný příběh, ale přípravu jsem rád neměl,“ dodal majitel dvou Hartových trofejí pro nejlepšího hráče zámořské soutěže, jenž si ve sportovním důchodu udržuje formu jízdou na horském kole a hraním plážového volejbalu.

Reklama

Související témata: