Hlavní obsah

Malík zůstává v NHL, kontrakt mu nabídla Tampa Bay

TAMPA BAY

Český hokejový obránce Marek Malík podepsal v kanadsko-americké NHL jednoletý kontrakt s vedením Tampy Bay. Sezóna v barvách Blesků vynese třiatřicetiletému zadákovi 1,2 miliónu dolarů. Malík byl poté, co s ním New York Rangers v létě neprodloužili smlouvu, nechráněným volným hráčem. V Tampě se Malík setká s několika krajany: Lukášem Krajíčkem, Václavem Prospalem, Radimem Vrbatou, a Davidem Kočím.

Foto: www.canucks.com

Marek Malík ještě v dresu Vancouveru

Článek

Kouč Lightning Barry Melrose po špatném vstupu svých svěřenců do sezóny prohlásil, že především potřebuje obranu Tampy stabilizovat. Vyžaduje v defenzivě větší důraz a hru do těla, přičemž právě Malík má v těchto aspektech pomoci.

Tampa má ze tří utkání zatím jediný bod za prohru v nastavení při celkovém skóre 5:8. Její hráči dovolili soupeřům celkem 126 střel, což je v třízápasové sérii nejhorší statistický ukazatel v klubové historii. "Nemůžete jen přihlížet, jak má někdo puk, a doprovázet ho. Musíte je srážet k zemi a být prostě pracovitější než soupeř. Co předvádíme nyní, to je neakceptovatelné," prohlásil kriticky Melrose.

Obranným šikům floridského týmu chybí také větší zkušenost. Vedle Jamieho Hewarda, jenž má na kontě 384 duelů v prestižní soutěži, je dalším nejzkušenějším zadákem teprve třiadvacetiletý Slovák Andrej Meszároš, který stihl odehrát 249 zápasů.

Ostravský rodák Malík má za sebou v NHL už 12 sezon, když oblékal také dresy Hartfordu, Caroliny a Vancouveru. Na kontě má z 649 zápasů nejen 163 bodů díky 33 gólům a 130 asistencím, ale také 584 trestných minut. V ostře sledované statistice účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech je vysoce aktivní se 136 plusovými body.

Reklama

Související témata: