Hlavní obsah

Hokejisty Detroitu přivítal v Bílém domě prezident Bush

DETROIT

Vítězové Stanleyova poháru hokejisté Detroitu se v úterý dočkali přijetí v Bílém domě. Americký prezident George Bush jim poblahopřál k červnovému úspěchu a vyzdvihl konkrétně příběhy některých hráčů Red Wings.

Článek

Ocenil především to, že se dokázal k hokeji vrátit populární útočník Darren McCarty. "Měl problém, že moc pil. Tím si ničil kariéru, ale nevzdal to a rozhodl se s tím něco udělat," poznamenal Bush. Pochvalu si vyslechl i nejstarší hokejista, který si kdy sáhl jako vítěz na cennou trofej. "Ten chlap bude hrát ještě dlouho," vysekl Bush poklonu obránci Chrisi Cheliosovi.

Hlavě státu se také nesmírně líbila obětavost, se kterou dal Kris Draper gól v play-off do sítě Dallasu. Puk se totiž odrazil od jeho tváře a samotný hokejista přišel o tři zuby. "To jsou ty krásy (hokeje)," reagoval Bush při pohledu na Draperův široký úsměv.

Od kapitána Nicklase Lidströma obdržel odcházející prezident týmový dres s číslem 43, druhý dostal jeho otec s číslovkou 41 označující pořadí v linii amerických prezidentů. Zároveň předal Chelios Bushovi miniaturu slavného Stanleyova poháru, který Detroit vyhrál letos již pojedenácté. "Příští rok tu můžete být znovu, já už ale ne," loučil se s hokejisty Bush.

Reklama

Související témata: