Hlavní obsah

Chicago v NHL propustilo trenéra Savarda, nahradí ho Quenneville

CHICAGO

Vedení hokejistů Chicaga v zámořské NHL překvapivě propustilo trenéra Denise Savarda. Stalo se tak po pouhých čtyřech odehraných zápasech nového ročníku, v nichž Blackhawks získali tři body díky výhře a porážce v nastavení. Tým převzal Joel Quenneville.

Článek

Savard byl propuštěn jen krátce poté, co jeho svěřenci poprvé v sezóně vyhráli, když porazili Phoenix 4:1. Člen Síně slávy přitom nastoupil na lavičku v listopadu 2006 a výsledky Jestřábů výrazně pozvedl. V minulé sezoně je dokonce poprvé od ročníku 2001/02 dovedl k 40 výhrám v základní části, ale ani to na postup do play-off nestačilo.

"Bylo to opravdu těžké rozhodnutí a těžký den pro tuto organizaci. Denis je provždy její součástí, ale my silně cítíme, že toto rozhodnutí je správné. Pokračujeme tak nadále v rozvoji našeho týmu, z něhož chceme vytvořit tým schopný dosáhnout velkého úspěchu," řekl generální manažer Dale Tallon.

Nový trenér by k tomu měl pomoci svými zkušenostmi. "A také svou skvělou bilancí. Snad to bude mít okamžitý dopad," dodal Tallon.

Quenneville trénoval St. Louis a Colorado. Za 11 sezon odkoučoval 839 zápasů, v nichž jeho svěřenci zvítězili ve 438 případech. V září se stal Quenneville v Chicagu skautem.

Reklama

Související témata: