Hlavní obsah

Fleischmann si pochvaloval touhu Washingtonu po vítězství

PITTSBURGH

Nevídaný obrat předvedli v NHL hokejisté Washingtonu na ledě finalisty posledního Stanley Cupu z Pittsburghu. Domácí Penguins v poklidu vedli po úvodní třetině 2:0. Když na začátku druhého dějství náskok ještě zvýšili, netušili, jakého hororu budou svědky. Celé drama se šťastným koncem pro Capitals odstartoval Tomáš Fleischmann.

Článek

Český útočník ve 26. minutě vsítil první gól Capitals, ve třetí části nahrál na vyrovnání z hole Michaela Nylandera. Zkázu pro domácí završil necelých pět minut před koncem Boyd Gordon. „Chtěli jsem vyhrát víc než domácí,“ radoval se kopřivnický rodák pro The Washington Times. „Proto jsme zápas dokázali otočit,“ dodal Fleischmann, jenž letos v NHL zahájil svou čtvrtou sezónu.

„Máme velkou vnitřní sílu,“ pochvalovala si největší hvězda hostujícího celku Alexander Ovečkin. „Každý bojuje za druhého, někdo dává góly, jiný zase hraje více do těla, ale každému z nás jde o vítězství,“ doplnil ruský útočník, jenž však v duelu gólem ani nahrávkou nepřispěl. „Stále jsme věřili, že zápas zvrátíme, protože nic není nemožné,“ přidal Švéd Nylander, jenž do třetí části nastoupil ve formaci s Fleischmanem a Sjominem.

Na straně domácích panovalo rozčarování. „Ve třetí dvacetiminutovce jsme si počínali jako školáci, to je neodpustitelné,“ rozčiloval se kouč Tučňáků Michel Therrien pro agenturu AP. „Mysleli jsem si, že to půjde samo, ale nepřistoupili jsme k tomu v závěrečné části vůbec dobře,“ smutnil kapitán domácích Sidney Crosby, jenž zaznamenal dvě asistence.

Malkin si stěžoval na hrubost Ovečkina

Jevgenij Malkin si po utkání stěžoval na tvrdou hru hostí. „Ovečkin je skvělý hokejista, ale neustále mě napadal, proč?“ ptal se dvaadvacetiletý rodák z Magnitogorsku. A co na to jeho krajan? „Vždyť je to hokej, hraji tvrdě na každého,“ vzkázal Ovečkin.

Reklama

Související témata: