Hlavní obsah

Hokejový útočník Kalus končí v Minnesotě a míří do Evropy

Český hokejista Petr Kalus předčasně končí své angažmá v Minnesotě a hledá si angažmá v Evropě. Za americký klub, který jej získal loni v červnu z Bostonu, jednadvacetiletý útočník v NHL vůbec nenastoupil a působil jen na farmě v Houstonu. Kalusovi zástupci v současné době řeší jeho vyvázání ze smlouvy s Minnesotou a zařizují mu angažmá v některé z evropských soutěží.

Článek

"Petr už je v letadle na cestě domů. Musíme vyřešit jeho smlouvu s Minnesotou. Do české extraligy nepůjde, řešíme nabídky odjinud z Evropy," řekl ve středu ČTK hráčův agent Miroslav Fryčer s tím, že na konkrétní jména zájemců je zatím brzy.

Kalus odešel do zámoří z Vítkovic po draftu v roce 2005, kdy si jej vybral v druhém kole jako celkově 39. hráče v pořadí Boston. Rok strávil v juniorské WHL v týmu Regina Pats, v další sezoně působil převážně na farmě Bruins v Providence. Na konci ročníku nastoupil za Boston v NHL v devíti zápasech a připsal si pět bodů za čtyři branky a jednu asistencí.

V uplynulém ročníku v dresu Houstonu nasbíral v 58 zápasech 18 bodů za osm branek a deset asistencí. Před letošním mistrovstvím světa si zahrál za reprezentaci ve dvou utkáních na turnaji Česká pojišťovna Cup v Liberci. V kempu Minnesoty před sezonou místo v prvním týmu nezískal a před návratem do Evropy sehrál dvě utkání v Houstonu.

Reklama

Související témata: