Hlavní obsah

Minnesota údajně jednala o výměně Gáboríka

ST. PAUL

Klub zámořské NHL Minnesota Wild údajně jednal o výměně své největší hvězdy Mariána Gáboríka. Slovenskému hokejovému útočníkovi po sezóně končí smlouva, může se stát nechráněným volným hráčem a odejít prakticky bez náhrady jinam. Jednání o novém kontraktu s Wild ztroskotala a klub se pravděpodobně bude snažit vyřešit situaci výměnou šestadvacetiletého hráče.

Článek

Podle deníku Minneapolis Star Tribune nabídla Minnesota Gáboríka, který má v této sezoně příjem 7,5 miliónu dolarů, nejmenovanému týmu. Generální manažer Doug Risebrough mohl podle listu jednat s Montrealem a Los Angeles.

Gáboríka si vybrala Minnesota před osmi lety v roce svého vstupu do NHL jako trojku draftu a trenčínský odchovanec je jediným hráčem týmu, který zůstal z původního kádru Wild. V základní části odehrál 487 zápasů a s 415 body a 207 góly drží klubové rekordy. V 29 duelech v play off přidal 12 tref a 10 přihrávek.

V této sezoně Gáborík nastoupil jen ve dvou zápasech a vstřelil jednu branku. V současné době je mimo hru pro nespecifikované zranění v dolní části těla. Hvězda týmu odmítla několik nabídek na prodloužení kontraktu. Podle Risebrougha a Gáboríkova agenta Rona Salcera spolu obě strany za poslední dva týdny už nebyly v kontaktu.

Reklama