Hlavní obsah

Olesz přispěl gólem k vítězství Floridy v Ottawě

NEW YORK

Český hokejista Rostislav Olesz vstřelil gól při vítězství Floridy, za kterou tentokrát nenastoupil brankář Tomáš Vokoun. Olesz skóroval na ledě Ottawy a pomohl tak k vítězství svého týmu 3:1. Další český útočník Martin Havlát se v dalším zápase NHL podílel asistencí na výhře Chicaga 3:0 nad Edmontonem.

Článek

V brance Floridy tentokrát místo Tomáše Vokouna nastoupil náhradník Craig Anderson a ten se nechal překonat pouze ve druhé třetině, kdy jej po přihrávce Filipa Kuby prostřelil v přesilové hře Alfredsson. Jenže to už vedli Panteři o dva góly a na konečných 3:1 upravil v 32. minutě Cory Stillman. "Je fajn vychytat při prvním startu v sezóně vítězství, hlavně jsem chtěl klukům co nejvíce pomoci," řekl po zápase Anderson.

Brodeur s nulou už po 98.

Ještě lépe si vedl brankář New Jersey Martin Brodeur, jenž pochytal všechny střelecké pokusy Dallasu při vítězství 5:0 a zaznamenal už svou 98. nulu v NHL. V šesti zápasech letošní sezóny inkasoval 36letý Brodeur pouze osm branek a dokazuje, že je stále ve skvělé formě. "Hlavní je, že máme dva body," tvrdil po utkání gólman, kterému chybí už jen pět vychytaných nul k překonání rekordu Terry Sawchuka.

"Když dostanete pět branek z asi dvaceti střel, tak těžko můžete vyhrát. Ani kdyby jste byli jako Edmonton v 80. letech, tak nevyhrajete," postěžoval si kouč Dallasu Dave Tippett na špatnou obranu a formu svých brankářů, které během zápasu vystřídal.

Edmontonu současnosti se v NHL daří a vyhrál od začátku sezóny první čtyři zápasy, první porážka přišla až v Chicagu. Hlavním důvodem byl brankář Nikolaj Chabibulin, který pochytal všech 23 střel Oilers. "Naše defenzíva si vedla dobře. Edmonton má v týmu hodně rychlých hráčů, ale tentokrát jsme je přebruslili," vykládal ruský gólman po své 39. nule v NHL.

Výhra Detroitu v režii Švédů

Ve skvělé formě je útočník Detroitu Tomas Holmström, který skóroval ve čtvrtém utkání za sebou a pomohl Rudým křídlům k výhře na ledě St. Louis. Zápas byl vůbec plně v režii švédských borců v červených dresech, všechny branky Detroitu totiž zařídili Holmströmovi krajané. Trefili se ještě Zetterberg, Lidström a Franzén, a další Seveřan Mikael Samuelsson měl alespon asistenci.

Pořádnou přestřelku viděli diváci v zápase Philadelphie se San Jose. V normální hrací době padlo hned dvanáct branek, přičemž domácí museli od obratu žraloků v první třetině neustále dohánět gólový náskok soupeře. Na začátku třetí třetiny dokonce San Jose odskočilo na rozdíl dvou branek, ale Lupul rychle snížil a minutu před koncem vyrovnal v přesilovce Briere.

V samostatných nájezdech pak kraloval ruský brankář San Jose Jevgenij Nabokov. Během předchozího dějství sice inkasoval šestkrát, ale z nájezdu to nepovolil nikomu. Naproti tomu uspěli Pavelski i Roenick, takže Žraloci odplavali i s dvěma body za vítězství 7:6. Patrick Marleau si připsal dvě branky a dvě asistence.

Ottawa - Florida 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky: 23. Alfredsson (Kuba) - 5. Olesz, 6. Horton, 32. Stillman. Zásahy brankářů: Gerber 21 - Anderson 42.
New Jersey - Dallas 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 30. a 31. Madden, 2. Langenbrunner, 50. Parise, 51. Clarkson. Zásahy brankářů: Brodeur 21 - Turco 17/3, Stephan 12/2.
Chicago - Edmonton 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: 3. Sharp, 19. Seabrook, 33. A. Johnson (Havlát). Zásahy brankářů: Chabibulin 23 - Roloson 30.
St. Louis - Detroit 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Branky: 40. Tkachuk, 51. Boyes, 59. Oshie - 12. Zetterberg, 22. Holmström, 38. Lidström, 55. Franzén. Zásahy brankářů: Legace 34 - Conklin 24.
Philadelphia - San Jose 6:7 po sam. nájezdech (3:4,
Branky: 24. a 42. Lupul, 1. Carter, 13. Richards, 18. Upshall, 59. Briere - 16. a 41. Marleau, 8. a rozh. nájezd Pavelski, 9. Clowe, 20. Setoguchi, 33. Boyle. Zásahy brankářů: Niittymäki 15/4, Biron 20/2 - Nabokov 29.

Reklama