Hlavní obsah

Krejčí chce být v Bostonu jedním z nejlepších

PRAHA

Na prohlídku 4,5 miliónového Bostonu si možná hokejový útočník David Krejčí netroufne, na ledě mu však odvaha nechybí. Krejčí zahájil třetí sezónu v zámořské NHL a přechod ze Šternberka zatím zvládá. "Boston je hrozně velký a všude potřebujete auto,” svěřil se dvaadvacetiletý útočník, jenž si ve třech zápasech nové sezóny připsal čtyři kanadské body (2+2).

Článek

“Nemyslím si, že budu někdy schopen Boston projet, protože bych se určitě ztratil,” svěřil se David Krejčí v rozhovoru pro deník Boston Globe. “Je na mě moc velký,” přiznal autor dvaatřiceti kanadských bodů.

Kouč Medvědů Claude Julien si na českém útočníkovi cení především hokejovou intuici. “Každému říkám, že intuici trenér hráče nenaučí, buď ji má nebo ne,” nechal se slyšet Julien. “Mám v mužstvu mnoho hráčů, kteří již v minulé sezóně předvedli, že takovou schopnost mají,” pochvaloval si trenér Medvědů Krejčího, který v dresu Bruins nastoupil prozatím k osmašedesáti zápasům.

“Od každého spoluhráče se snažím něco pochytit,” řekl Krejčí. “Sleduji jak se na ledě pohybuje například Zdeno (Chára), Marc (Savard) nebo Patrice (Bergeron). “Chci být jedním z nejlepších všestranných hráčů,” hlásí se zdravým sebevědomím Krejčí.

Trenér zahrnul Krejčího komplimenty

Na tréninku nastupoval Krejčí s Wheelerem a Sturmem - kombinace, na kterou trenér Bostonu sází. “David mi dělá radost, protože se neustále zlepšuje, je velmi chytrý a skvělý tvůrce hry,” sršel slova chvály lodivod Bruins, kteří jsou po šesti duelech na třetím místě Severovýchodní divize a ve Východní konferenci jim patří osmá příčka se sedmi body za dvě výhry a jednu porážku.

“Je úplně jedno, koho ke Krejčímu do formace postavím, protože vždycky jeho lajna odehraje výborný zápas,” pokračoval Julien s komplimenty. “Na ledě působí velmi vyrovnaně a dokáže se vždy správně rozhodnout,” vychvaloval si spolupráci spoluhráč Wheeler. “Dokáže urputně bojovat v rozích kluziště,” přidal. "Jeho největší devizou je obrovská soutěživost,” všiml si na Krejčím stejně starý Američan.

Sám Krejčí, který se musel během dvou let vypořádat s angličtinou, však zůstává skromný, oči má otevřené a tvrdě maká. “Stále mám mnoho nedostatků, které bych měl dohnat,” uvědomuje si.

Reklama

Související témata: