Hlavní obsah

Kanadská brankářka si zatrénovala s hráči Montrealu Canadiens

MONTREAL

Velmi originálně se s chřipkou brankáře Careyho Price vypořádal kouč hokejistů Montrealu Canadiens Guy Carbonneau. Požádal dvojnásobnou kanadskou olympijskou šampiónku Kim St-Pierrovou, aby při pátečním tréninku celku NHL za nemocného brankáře zaskočila.

Článek

"Jako hráč jsem nesnášel, když byl na tréninku jen jeden brankář, a jako trenér to nesu ještě hůř," citoval trenéra server Canadian Press.

St-Pierrová, která s kanadskou reprezentací získala zlato na olympiádách v Turíně a v Salt Lake City, chytá v Montrealu za ženský tým Stars. Když jí z Canadiens zavolali, zrovna se chystala na trénink.

"Spoluhráčkám jsem řekla: Sorry, holky, dneska ráno mám na práci něco jiného," uvedla devětadvacetiletá gólmanka, která s Canadiens trénovala v dresu Stars s číslem 33, jež nosil její idol a slavný gólman Montrealu Patrick Roy.

St-Pierrová nebyla první

"Vedla si skvěle. Myslím, že zapadla opravdu dobře. Hráči ji rozhodně nešetřili a stříleli naplno," řekl Carbonneau. "Možná na začátku jsme ji trochu šetřili, nikdo totiž nechtěl být ten první, kdo ji trefí do masky," přidal útočník Steve Begin.

"Postupem času ale všichni stříleli čím dál tím tvrději," připomněl rány Alexe Kovaljova a Francise Bouillona, které jen o kousek minuly gólmančinu hlavu.

"Nebála jsem se, protože jsem byla do tréninku zažraná. S Canadiens netrénujete každý den. Jako malá jsem vždycky chtěla hrát v NHL. Vím, že to nejde, a proto budu na tenhle trénink moc ráda vzpomínat," dodala brankářka, která si s hokejisty nezahrála poprvé. Před čtyřmi lety nastoupila v univerzitní lize za tým McGill Redmen.

St-Pierrová nebyla první ženou, která si zachytala proti mužům. Manon Rheaumeová nastoupila v letech 1992 a 1993 v dresu Tampy Bay. Lesley Reddenová odchytala v 90. letech dvě třetiny ligového duelu za tým univerzity New Brunswick.

Reklama

Související témata: