Hlavní obsah

Obránce Hejda vtipkoval, který z jeho dvou gólů v NHL byl krásnější

Humor obránci Columbusu Janu Hejdovi nechybí. V NHL vsítil český hokejista svůj druhý gól v NHL a první v barvách Blue Jackets. Tři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky uzavřel třicetiletý bek gólový účet svého týmu, Columbus vyhrál na ledě Colorada 4:2.

Článek

„Je pro mě těžké rozhodnout, který z mých dvou gólů byl krásnější,“ smál se v rozhovoru pro The Columbus Dispatch Hejda, jenž si zároveň připsal premiérový bod v novém ročníku. Hejda vsítil svůj první gól po jednadevadesáti zápasech v dresu Columbusu. Před tím rozsvítil zkušený obránce červené světlo za brankou soupeře ještě při působení v Edmontonu 8. ledna 2007.

Stejně jako v loňské sezóně se však Blue Jackets nedaří. Columbus zatím vyhrál pouze čtyřikrát a patří mu s osmi body předposlední čtrnáctá příčka v Západní konferenci. V loňské sezóně měl Hejda v týmu českého parťáka Davida Výborného, ten se ovšem vrátil do české extraligy, kde obléká dres Sparty. Barvy Modrokabátníků přesto nosí další Češi - útočníci Jiří Novotný a Jakub Voráček a obránce Rostislav Klesla.

Hejda byl draftován v roce 2003 Buffalem, ale v jeho dresu do nejvyšší zámořské ligy nenastoupil. Než nakouknul v sezóně 2006/07 do NHL, oblékal Hejda dres Slavie Praha, CSKA Moskva a Chimiku. V dresu Oilers zaznamenal ve své premiérové sezóně v 39 zápasech devět kanadských bodů (1+8). Následující ročník byl třicetiletý zadák vyměněn do Columbusu, kde si zahrál v sezóně 2007/08  v jednaosmdesáti duelech. Do statistik si připsal třináct kanadských bodů za třináct asistencí.

Reklama