Hlavní obsah

Špaček pomohl k výhře Buffala, Hejdukův gól Coloradu nestačil

NEW YORK

Hokejisté Buffala zvítězili v pondělním utkání NHL na ledě New Jersey 2:0 a připsali si osmou výhru z dvanácti zápasů v nové sezóně. Na obě branky přihrál český obránce Jaroslav Špaček, jednu asistenci si připsal útočník Aleš Kotalík. Brankář Šavlí Ryan Miller zlikvidoval 24 střel a podruhé za sebou vychytal čisté konto.

Článek

Buffalo vedlo od konce první třetině, kdy po přihrávkách Špačka s Kotalíkem poslal puk do branky Devils Pominville. "Špaček to udělal geniálně. Naznačil střelu a poslal mi puk přímo na hokejku. Jen jsem změnil směr kotouče," pochvaloval si Pominville spolupráci s českým bekem. Těsné vedení drželi hosté až do třetí části, kdy přidal pojistku vítězství Kaleta.

New Jersey se muselo obejít bez veterána Martina Brodeura, který chyběl v brance po 57 zápasech. Náhradní gólman Kevin Weekes se sice předvedl v dobrém světle, nedočkal se ale výraznější podpory svých spoluhráčů. Jen v první třetině Devils vyfasovali pět menších trestů a nechali se přestřílet v poměru 3:20. "Hráli jsme zoufale. Stáli jsme a koukali, nechali se vylučovat. Moc jsme toho nepředvedli," zlobil se po zápase centr John Madden.

Columbus velký obrat nedotáhl

Z našich hokejistů se v pondělí mezi střelce zapsal jen útočník Colorada Milan Hejduk. Český forvard v Chicagu v úvodu třetí třetiny snižoval na 2:3, pak ale začali úřadovat domácí a během sedmi minut vstřelili tři branky. "Z druhé poloviny utkání bolely oči. Přitom jsme na začátku zápasu měli šance, kdy jsme mohli rozhodnout," litoval kouč Colorada Tony Granato.

Zápas byl pikantní především pro kouče Chicaga Joela Quennevilla, který v minulých třech sezónách vedl Colorado a na střídačce Blackhawks nahradil 16. října Denise Savarda. "Je to zvláštní pocit hrát proti starým známým. Nicméně jsem rád, že jsme právě tohle utkání zvládli," líčil trenér Chicaga, které prožívá nejlepší start do sezóny v posledních osmi letech.

Jak promarnit tříbrankový náskok předvedli v praxi hokejisté NY Islanders. Na domácím ledě ovládli v duelu s Columbusem druhou třetinu a vykročili za vítězstvím. Blue Jackets ale i díky asistenci útočníka Jiřího Novotného ve třetí části vyrovnali a vynutili si prodloužení. Hosté ale velký obrat nedotáhli a o vítězství Islanders rozhodl v nastaveném čase Campoli.

New Jersey - Buffalo 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 20. Pominville (Špaček, Kotalík), 48. Kaleta (Špaček). Zásahy brankářů: Weekes 30/28 - Miller 24/24. Diváci: 10 567. Hvězdy zápasu: Miller, Pominville (oba BUF), Weekes (NJ).
Chicago - Colorado 6:2 (0:1, 2:0, 4:1)
Branky: 24. a 56. Ladd, 51. a 58. Sharp, 38. Brouwer, 42. C. Barker - 17. Guite, 43. Hejduk. Zásahy brankářů: Chabibulin 26/24 - Budaj 37/31. Diváci: 21 142. Hvězdy zápasu: Ladd, Sharp, Brouwer (všichni CHI).
NY Islanders - Columbus 4:3 v prodl. (0:0, 3:0, 0:3 - 1:0)
Branky: 35. a 64. Campoli, 24. Park, 31. Guerin - 45. a 52. Umberger, 44. Methot (Novotný). Zásahy brankářů: MacDonald 34/31 - Norrena 29/25. Diváci: 10 184. Hvězdy zápasu: Campoli (NYI), Umberger (CLS), Hunter (NYI).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články