Hlavní obsah

Pro Hemského se stal sen skutečností a chce snít dál

PRAHA

Lídr kanadského bodování Edmontonu Aleš Hemský řádil na ledě New Jersey. Pětadvacetiletý forvard nasbíral v letošní sezóně NHL zatím patnáct kanadských bodů a proti Devils zařídil výhru 2:1. „Už v tréninkovém kempu jsem cítil, že budu mít místo v sestavě, ale vím, že se musím každý zápas zlepšovat,“ nechal se slyšet Hemský pro list Edmonton Sun.

Článek

„Sen se pro mne stal skutečností a doufám, že budu moci snít dalších dvacet let,“ přeje si pardubický rodák, jenž v posledních šesti zápasech devětkrát bodoval. Na svém kontě má dohromady pět gólů a deset přihrávek. Nejvíce se mu zatím dařilo před týdnem ve Philadelphii, kde vsítil dvě branky a u jedné asistoval. „Nikdy jsem si nelámal hlavu, zda dám branku nebo ne, a proto góly samy přišly,“ prozradil CBC Sports.

V nedělním zápase nejprve český útočník přihrál na úvodní branku Sourayovi, ve 34. minutě sám překonal Scotta Clemmensena, jenž nahradil dlouhodobě zraněnou jedničku Devils Martina Brodeura. A gól to byl oku lahodící! Na červené nabral Hemský rychlost, v útočném pásmu obehrál dva protihráče, a po kličce zasunul puk za brankářova záda.

Chytnout příležitost za pačesy

„Musíte dát mladým hráčům příležitost a buď ji využijí nebo ne. Udělá mi hroznou radost, pokud chytnou příležitost za pačesy, ale je těžké to předvídat,“ uvedl trenér Craig MacTavish, jenž má v sestavě dvanáct hráčů do pětadvaceti let, mezi nimiž kromě Hemského figuruje také dvaadvacetiletý Ladislav Šmíd.

Hemský, který letos zahájil šestou sezónu v NHL, nezapomněl vyzdvihnout výkon mladého gólmana Jeffa Deslaurierse, jenž několikrát mužstvo podržel famózními zákroky. „Chytal parádně, střely nevyrážel a pomohl tak obraně, byl velmi jistý,“ všiml si Hemský, jehož týmu patří ve Východní konferenci s patnácti body 9. místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články