Hlavní obsah

VIDEO: Kočí se v letošní sezóně NHL poprvé porval

Bitkař David Kočí v letošní sezóně NHL poprvé shodil rukavice. V souboji St. Louis proti Buffalu změřil síly s Andrewem Petersem. Český útočník v barvách Blues si zaboxoval již ve třetí minutě středečního klání, ale knock-out se nekonal. Oba kohouty oddělili po minutě boje rozhodčí a poslali na pět minut zchladit na trestnou lavici.

Článek

Sedmadvacetiletý český forvard shodil rukavice a zaklesnul se do souboje s útočníkem Petersem již v čase 2:24. Souboj byl vyrovnaný, zpočátku měl více navrch pražský rodák, který dokonce částečně přetáhnul soupeři dres přes hlavu, ale poté se oba borci ve výpadech střídali, až nakonec rozhodčí „první kolo“ předčasně ukončili. Odveta se nekonala.

Oba gladiátoři nezamířili do rohu ringu, ale na trestnou lavici, kde si odseděli klasický pětiminutový zámořský trest za rvačku. Kočí již ve své kariéře nasbíral 169 trestných minut. Spíše než klasický úkol útočníků tedy plní robustní forvard roli hlídacího psa. V NHL naskočil ke třiceti duelům, v předchozích dvou ročnících oblékal dres Chicaga. Na branku či asistenci zatím stále čeká.

Pěstní souboj sice skončil v HSBC Arena nerozhodně, nastartoval však domácí k zisku bodů. Dvaadvacet sekund po rvačce vsítili Šavle první branku. Sabres nakonec vyhráli 4:3 a připsali si výhru po dvou předchozích porážkách. St. Louis naopak prodloužilo sérii bez vítězství na šest utkání v řadě a uzavírá tabulku Západní konference.

Reklama

Související témata: