Hlavní obsah

Hudler se gólem a asistencí podílel na výhře Detroitu

NEW YORK

Český útočník Jiří Hudler přispěl gólem a přihrávkou k vítězství hokejistů Detroitu 4:0 v pondělním utkání NHL nad Edmontonem. Hudler, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, si nejprve v 7. minutě připsal asistenci u prvního gólu Niklase Kronwalla, v druhé třetině pak přidal třetí gól Red Wings, když si jeho přihrávku srazil do vlastní sítě obránce Oilers Sheldon Souray.

Článek

V brance Rudých křídel dostal podruhé za sebou příležitost náhradník Ty Conklin a díky 21 zákrokům si připsal páté čisté konto v kariéře. Conklin, který dříve strávil několik sezon právě v Edmontonu, nyní prožívá šťastné období. V pátek vychytal i výhru 3:2 proti Floridě, o víkendu se mu navíc narodil třetí potomek. "V pátek vítězství, pak mi žena porodí syna Nashe a teď shutout. Byly to úžasné tři dny," konstatoval Conklin, jenž v minulé sezóně chytal za Pittsburgh a Detroit ho v létě získal jako volného hráče.

Moc práce ale Conklin neměl, domácí hokejisté po většinu zápasu na ledě dominovali, soupeře přestříleli 41:21 a připsali si páté vítězství z posledních šesti zápasů. "Podali jsme velmi dobrý výkon, soupeře jsme téměř k ničemu nepustili," pochvaloval si trenér Red Wings Mike Babcock.

Hrozivá srážka Arnotta s gólmanem

Bezproblémové vítězství si připsal také nejlepší tým NHL ze San Jose, který vyhrál 4:1 na ledě Nashvillu. Střelecky se v utkání prosadil Tomáš Plíhal, jenž v 28. minutě zvýšil na 3:0, poté co Žraloci v první třetině během minuty a půl získali dvougólový náskok.

Vyhecovaný zápas, v němž nebyla nouze o pěstní potyčky, na konci první třetiny poznamenal děsivě vypadající střet útočníka Predators Jasona Arnotta s brankářem hostů Brianem Boucherem. Arnott v souboji o puk s Joem Pavelským vrazil do gólmana hlavou a několik minut zůstal ležet na ledě. Z hřiště putoval na nosítkách do nemocnice, odkud byl později propuštěn.

"Arnott bude v pořádku," ujistil kouč Nashvillu Barry Trotz. "Z nemocnice ho pustili ještě před koncem utkání a on se vrátil zpět do haly, aby se mohl převléknout. Vypadá to, že si jenom trošku natáhl krční svaly," dodal Trotz, podle jehož odhadu bude Arnott připraven nastoupit v pátek proti Tampě.

V New Yorku rozhodovaly nájezdy

Pověst specialisty na samostatné nájezdy potvrdil brankář New Yorku Rangers Henrik Lundqvist. V duelu s Ottawou vychytal výhru 2:1, když ani jednou neinkasoval v penaltovém rozstřelu. Švédský gólman tak vylepšil svou bilanci v nájezdech na tři výhry a jednu porážku, přičemž z dvanácti penalt pustil za svá záda jedinou.

"Mám rád souboje tváří v tvář proti nejlepším hráčům soupeře," prohlásil Lundqvist, jenž si připsal již dvanácté vítězství v sezoně. Žádný gólman v NHL není úspěšnější. "I když je pravda, že bývám při penaltách docela nervózní, protože jediný nájezd může rozhodnout o úspěchu v celém utkání. Člověk potřebuje hodně trpělivosti a sebevědomí. Dnes mi obojí nechybělo," dodal Lundqvist.

Rozhodující gól vstřelil hned z prvního nájezdu Nikolaj Žerděv a Rangers, kteří vedou tabulku Východní konference, prodloužili vítěznou sérii na tři zápasy. Naopak Ottawa popáté za sebou prohrála. "Dlouho jsme drželi naději na vítězství 1:0, bohužel, pak soupeři pomohl gól po šťastné dorážce. Ale vytváříme si šance, musíme se na naše výkony dívat pozitivně. Pokud budeme dál hrát s takovým nasazením jako v posledních dvou zápasech, výhry určitě přijdou," věřil kapitán Senators Daniel Alfredsson.

Jediný nájezd rozhodl také o výhře New Yorku Islanders 2:1 nad Vancouverem. Proměnil ho hned v první sérii dánský útočník Frans Nielsen, který překonal někdejšího gólmana Ostrovanů Roberta Luonga bekhendovou střelou nad lapačku. Joey MacDonald na druhé straně vychytal pokusy Wellwooda, Demitry i Burrowse a dovedl Islanders k třetímu vítězství za sebou.

NY Islanders - Vancouver 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 35. Weight, rozh. nájezd Nielsen - 1. Demitra. Zásahy brankářů: MacDonald 32 - Luongo 35.
NY Rangers - Ottawa 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 48. Sjöström, rozh. nájezd Žerděv - 37. Alfredsson. Zásahy brankářů: Lundqvist 28 - Auld 27.
Nashville - San Jose 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)
Branky: 50. Legwand (Bonk) - 15. Setoguchi, 17. Shelley, 28. Plíhal, 32. Marleau. Zásahy brankářů: Ellis 32 - Boucher 33.
Detroit - Edmonton 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 7. Kronwall (Hudler), 24. Samuelsson, 35. Hudler, 51. Franzén. Zásahy brankářů: Conklin 21 - Roloson 41.
Toronto - Boston 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky: 18. J. Blake, 49. Grabovskij - 10. Kessel, 14. Hunwick, 35. Ryder. Zásahy brankářů: Toskala 22 - Thomas 30.

Reklama