Hlavní obsah

Hejduk už je v Denveru deset let, neměnil by

DENVER

Letos je to už deset let, kdy hokejový klub NHL Colorado Avalanche angažoval českého útočníka Milana Hejduka. Od té doby se nic nezměnilo a vyjma sezóny, kdy byla v NHL výluka, válí ústecký rodák za místní "Laviny" stále. Patří tak k nejvěrnějším profesionálním sportovcům, kteří v některém z oblíbených mužstev v americkém Denveru vydrželi tak dlouho.

Článek

"Připadá mi, jako bych hrál svůj první zápas NHL včera," říká v rozhovoru pro deník Denver Post Milan Hejduk. "Čas letí, ale já naštěstí hraji pořád za jeden tým. Nechtěl bych hrát někde jinde. Mám to tu moc rád a moje rodina to zde také miluje. Mám lepší život, než jsem si kdy představoval," projevuje spokojenost.

Se svojí manželkou Zlatuší Hejduk v Denveru vychovává dvojčata Marka a Davida a také se ve svém domově hodně angažuje i mimo hokej. Aktivně se účastní programu na vychovávání mladých hráčů a dalších charitativních akcí. Ve volném čase si rád zahraje tenis nebo golf na nedalekém hřišti Sanctuary.

Zatím nejlepším střelcem klubu

Letošní hokejová sezóna mu navíc zatím vychází parádně, po sedmnácti zápasech NHL má na kontě čtrnáct kanadských bodů a s osmi góly je nejlepším střelcem Colorada. "V prvních sedmi nebo osmi zápasech jsme stříleli hodně branek, vycházelo nám skoro všechno," pochvaluje si 32letý forvard, jenž má s klubem smlouvu až do konce sezóny 2010/2011.

Slova chvály má pro svého nejlepšího hráče i trenér Tony Granato. "Loni měl trochu složitější rok, ovšem to je dané tím, že často hraje proti nejlepším pětkám soupeře a jejich nejlepším obráncům. Ale pořád je to velmi kvalitní hráč," tvrdí. "Mládnout už nebudu, to je jasné. Snažím se být zdravý a pomáhat týmu co nejvíce svými góly," dodal Hejduk.

Reklama

Související témata: