Hlavní obsah

Zubrus s Eliášem zařídili výhru New Jersey

NEW YORK

Litevský hokejista Dainius Zubrus a český útočník Patrik Eliáš byli hlavními strůjci úspěchu New Jersey Devils, kteří deklasovali na ledě Tampy Bay tamní Lightning 7:3. Zubrus vyrovnal klubový rekord, když se z branky v jednom zápase radoval čtyřikrát. Na tři gólové úspěchy mu přihrával v poslední době skvěle hrající Patrik Eliáš. Ve druhém utkání si Nashville vyšlápl na Carolinu, když zvítězil 5:2. Dvě asistence si připsal Erat, jednu přidal Bonk.

Článek

Ďáblové šli v utkání s Tampou do vedení již ve druhé minutě, v níž se trefil Mike Rupp, a rázně tak vykročili za ziskem všech bodů. Před koncem úvodní části na dvoubrankový rozdíl zvyšoval Zach Parise. Na začátku druhé části se poprvé prosadil Dainius Zubrus, když z rychlého protiútoku prostřelil Kölziga. První hvězda zápasu přidala svou druhou branku v utkání ve 25. minutě. Přihrával mu na ni Patrik Eliáš. Po páté brance ve své síti z hokejky Gionty opustil německý brankář svou klec a místo přenechal mladému finskému gólmanovi Karri Rämövi.

"Určitě je potřeba, abych chytal lépe. To je bez debat. Tři góly jsem měl mít," poznamenal domácí brankář Olaf Kölzig po utkání.

Nový impuls domácím prospěl. Na 1:5 nejdříve ve 34. minutě snížil po Prospalově přihrávce Radim Vrbata, jehož hned v další minutě napodobil Martin St. Louis. Po proměněném nájezdu Maloneho šli hosté do kabin pouze s dvoubrankovým vedením. Zubrus ale drama nepřipustil a dalšími dvěma úspěšnými zásahy v závěrečné třetině stanovil konečné skóre zápasu na 7:3. Při obou Zubrusových brankách si Eliáš připsal asistence. Rodák z Třebíče byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

"Od doby, co hraji s Brianem Giontou a Patrikem Eliášem, tak mám větší množství šancí než kdykoli předtím. Teď to tam začalo konečně padat," řekl Zubrus, který do zápasu vstupoval s dvěma letošními trefami.

Největší měrou se o vítězství Nashvillu na ledě Caroliny postarali Jason Arnott a Shea Weber. Oba hokejisté Predátorů si připsali dvě branky. Skóre zápasu otevřel ve 14. minutě Arnott. Ve druhém dějství přidali hosté další tři branky a do třetí části vstupovali se čtyřbrankovým vedením. Hurricanes se snažili vývoj zápasu zdramatizovat, branky Cullena a LaRose ale k bodovému zisku nevedly. Carolina prohrála s Nashvillem 2:5.

Tampa Bay - New Jersey 3:7 (0:2, 3:3, 0:2)
Branky: 34. Vrbata (Prospal), 35. St. Louis, 37. Malone - 22., 25., 48. a 55. Zubrus (na 2., 3. a 4. Eliáš), 2. Rupp, 18. Parise, 32. Gionta. Zásahy brankářů: Kölzig 28/5, Rämö 17/2 - Clemmenson 29/3. Diváci: 14 222.
Carolina - Nashville 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Branky: 41. Cullen, 47. LaRose (Melichar) - 14. a 35. Arnott (na druhou Erat), 29. a 53. Weber (na druhou Erat a Bonk), 23. Nichol. Zásahy brankářů: Ward 30/5 - Elis 26/2. Diváci: 13 042.

Reklama