Hlavní obsah

Toronto popáté prohrálo a klesá ke dnu

NEW YORK

Hokejisté Toronta se v NHL dál topí v krizi. Ve čtvrtek podlehli na ledě Ottawy 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si již pátou porážku v řadě. Štěstí jim nepřinesl ani nově jmenovaný prezident a generální manažer Brian Burke, s nímž klub před zápasem uzavřel šestiletý kontrakt.

Článek

Koření v podobě gólů se diváci v Ottawě dočkali jen v prních pěti minutách, kdy nejprve otevřel skóre domácí Fisher a o 59 sekund později vyrovnal Kulemin. V následujících šedesáti minutách se činili především oba gólmani, více práce měl nicméně hostující Vesa Toskala, jenž zlikvidoval celkem 34 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

"Nedá se říct, že bychom měli málo šancí. Naopak jsme měli řadu dobrých příležitostí a kvalitních střel. Toskala hrál ale výborně," ocenil gólmana soupeře útočník Ottawy Mike Fisher. "V několika případech jsem měl velké štěstí," komentoval svůj výkon Toskala.

Šťastnější byl nakonec brankář Senátorů Alex Auld, který v samostatných nájezdech, jež nakonec utkání rozhodovaly, vychytal Nikolaje Kulemina i Lee Stempniaka. Toskala sice zlikvidoval nájezdy Danyho Heatleyho, na střely Jasona Spezzy a Daniela Alfredssona byl ale krátký.

Vancouver přišel o neporazitelnost

V druhém souboji kanadských celků skončila po čtyřech zápasech neporazitelnost Vancouveru, který podlehl na domácím ledě Calgary 3:4. Hattrickem se o to přičinil útočník Flames Mike Cammalleri.

Vancouver odstartoval poslední domácí duel před sedmizápasovým výletem po cizích stadiónech lépe a do druhé třetiny vstupoval s jednobrankovým náskokem. Cammalleri ale v závěru prostřední části svým druhým gólem výhodu domácích smazal a na začátku třetí třetiny zkompletoval svůj první hattrick v NHL. V úvodu poslední desetiminutovky sice vyrovnal Mason Raymond, Curtis Glencross ale o chvíli později parádním bekhendem rozhodl o výhře Flames.

"Závěr zápasu byl parádní, ten Curtisův bekhend, to se jen tak nevidí. To je to, co dělá hokej hokejem," rozplýval se po utkání Cammalleri. "Uvidíme v sobotu," reagoval gólman Vancouveru Curtis Sanford, který zaskakuje za zraněnou jedničku Roberta Luonga. Canucks čeká v sobotu odveta na ledě Calgary.

Vancouver - Calgary 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky: 6. Hordichuk, 12. D. Sedin, 52. Raymond - 9., 38. a 42. Cammalleri, 54. Glencross. Zásahy brankářů: Sanford 33/29 - Kiprusoff 30/27. Diváci: 18 630. Hvězdy zápasu: Cammalleri (CGY), Wellwood (VAN), Iginla (CGY).
Ottawa - Toronto 2:1 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 4. Fisher, rozh. nájezd Spezza - 5. Kulemin. Zásahy brankářů: Auld 26/25 - Toskala 35/34. Diváci: 19 703. Hvězdy zápasu: Toskala (TOR), Auld, Fisher (oba OTT).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články