Hlavní obsah

Ruský útočník Ovečkin se stal v NHL hvězdou listopadu

Ruský hokejový kanonýr Alexandr Ovečkin byl v NHL vyhlášen nejlepším hráčem za listopad. Během tototo období nasbíral ve 14 zápasech 25 bodů za 11 branek a 14 asistencí. Druhou hvězdou měsíce byl zvolen další Rus Jevgenij Malkin z Pittsburghu a třetí místo obsadil kanadský brankář Joey MacDonald z New Yorku Islanders.

Článek

Třiadvacetiletý Ovečkin se po pomalejším startu do sezony vrátil do formy, v níž ovládl minulý ročník. V uplynulé sezóně získal obě prestižní ocenění pro nejlepšího hráče - Hart Trophy a Lester B. Pearson Award - a také Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče i Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

V listopadu bodoval v deseti zápasech za sebou a 26. listopadu proti Atlantě vstřelil svůj šestý hattrick v kariéře. Ocenění získal zástupce Capitals podruhé za sebou, protože hvězdou října byl Alexandr Sjomin.

O rok mladší Malkin, aktuální lídr produktivity, stihl v 12 listopadových duelech 23 bodů za sedm gólů a 16 přihrávek. Dvakrát si připsal v jednom utkání čtyři kanadské body - 15. listopadu proti Buffalu vstřelil jeden gól a na tři přihrál, o jedenáct dnů později proti New Yorku Islanders se zaskvěl hattrickem a přidal asistenci.

Osmadvacetiletý MacDonald úspěšně zaskočil za zraněnou hvězdu Islanders Ricka DiPietra. Ve 14 zápasech v listopadu vychytal osm výher, průměr měl 2,64 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,6 procenta. Do sezony vstupoval jen se 17 zápasy v NHL na kontě za Detroit, Boston a Islanders.

Reklama