Hlavní obsah

Avery dostal od NHL trest na šest zápasů - za urážení přítelkyň

NEW YORK

Hokejista Sean Avery si v NHL šest zápasů nezahraje. Vedení zámořské soutěže v pátek kontroverzního útočníka Dallasu potrestalo za urážení bývalých partnerek před novináři. "Hrát v NHL je privilegium, které vyžaduje chování na vysoké úrovni," citovala agentura Reuters komisionáře NHL Garyho Bettmana.

Článek

"Pan Avery byl již mnohokrát kvůli svému chování varován. Příliš často bylo v rozporu s pravidly slušnosti, které je schopno akceptovat přes sedm stovek jeho kolegů v NHL," dodal.

Známý provokatér Avery urazil své bývalé partnerky po ranním rozbruslení před úterním zápasem v Calgary. Načasování nebylo náhodné, protože Averyho někdejší přítelkyně herečka Elisha Cuthbertová totiž po rozchodu s ním chodila s obráncem tohoto kanadského klubu Dionem Phaneufem a poté byla v médiích spojována s montrealským Mikem Komisarkem. Avery také dříve chodil s modelkou Rachel Hunterovou, bývalou manželkou zpěváka Roda Stewarta a nynější partnerkou centra Los Angeles Kings Jarretta Stolla.

Vedení ligy na Averyho vystoupení reagovalo velmi rychle a okamžitě hráče do odvolání suspendovalo. O výši trestu rozhodl Bettman po čtvrteční schůzce s hráčem v New Yorku.

Trestem od šéfů NHL pro Averyho celá záležitost zřejmě neskončí. Hokejista bude podle všeho potrestán i v Dallasu. Vedení klubu zatím nechalo odstranit Averyho profil z oficiálních internetových stránek a stejně tak podle agentury Reuters dopadla i hráčova jmenovka u jeho místa v šatně.

Reklama

Související témata: