Hlavní obsah

Vrbata nyní vyčkává, Mladé Boleslavi by se náramně hodil

PRAHA

Zřejmě už dnešek rozhodne o tom, kde dohraje sezónu hokejový útočník Tampy Bay Radim Vrbata. Poté, co jej klub na jeho vlastní žádost zařadil na listinu volných hráčů, mají ostatní kluby NHL 24 hodin na to, aby projevily o služby českého kanonýra zájem. Vrbata však dal jasně najevo, že by chtěl dohrát sezónu doma v České republice, takže by se nabídky z NHL hrnout neměly.

Foto: Pavel Lebeda

Radim Vrbata na ruzyňském letišti po příletu Tampy do Prahy. Zřejmě se tam brzy objeví znovu

Článek

"Těžko po Radimovi někdo sáhne, když se chce vrátit domů. Teoreticky už je skoro sbalený a připravený na návrat. Koncem týdne nebo v neděli by mohl letět domů," prozradil Sport.cz hráčův zástupce pro Evropu Jaromír Henyš. Vrbata se v letošním ročníku NHL v Tampě trápil a kromě sportovních důvodů se chce vrátit domů i v zájmu rodinné pohody. Jeho manželka totiž kolem března očekává narození jejich prvního dítěte.

V úvahu údajně přicházejí jen dvě možnosti pro Vrbatovo znovuobjevení se v české extralize. Stejně jako během výluky NHL před čtyřmi lety by mohl obléci dres Liberce, nebo být největší hvězdou nováčka z Mladé Boleslavi. Tato varianta se zdá pravděpodobnější, protože Vrbata ze středočeského města pochází a ke klubu má velmi blízký vztah.

Šindelovi by se v týmu zamlouval

"Určitě bych lhal, kdybych tvrdil, že bych nechtěl mít takového hráče jako je Radim, v kádru. Ale zatím je předčasné o jeho příchodu mluvit, uvidíme, jak se ohledně své budoucnosti rozhodne," řekl v úterý po poledni Sport.cz na téma Vrbata sportovní ředitel Mladé Boleslavi Jaromír Šindel.

Aby také odmítal služby hráče, který i přes nezdary v letošním ročníku NHL, stále oplývá slušnou koncovkou. A kvalitní střelec by se teď Mladé Boleslavi náramně hodil. Ve třiceti dosavadních zápasech klub nastřílel jen 69 branek, nejméně ze všech čtrnácti účastníků.

Reklama

Související témata: