Hlavní obsah

Sýkora může po třinácti letech v NHL přestat myslet na hattrick

PRAHA/PITTSBURGH

Útočník Petr Sýkora se po 870 zápasech v NHL dočkal prvního hattricku v zámořské soutěži. Na tři přesné zásahy v jednom utkání čekal neuvěřitelných třináct let! Mnohokrát už měl hattrick nadosah, dvakrát v zápase se trefil osmatřicetkrát. "Už nikdy nebudu muset odpovídat na otázky, proč jsem nedal hattrick," řekl spokojeně.

Článek

Sýkora ukončil nejdelší čekání na hattrick v NHL mezi hráči, kteří dali v jednom utkání alespoň dvě branky. „Už nikdy nebudu muset mluvit o tom, že jsem nedal hattrick. Čím více jsem říkal, že mně to nevadí, tím více mi to vadilo. Nyní se konečně cítím opravdu dobře,“ řekl po utkání spokojený rodák z Plzně pro ESPN.

Na třetí trefu nahrál Sýkorovi mezi kruhy Sidney Crosby. „Když má některý z vašich spoluhráčů na kontě dva góly, snažíte se mu pak nahrávat, aby dal i ten třetí. Zvláště pak za takového skóre, jaké ve čtvrtek večer panovalo. Petr věděl, kam si má najet a já mu tam jednoduše nahrál,“ popsal poslední Sýkorovu trefu Crosby, který ihned po gólu od Sýkory přijímal poděkování. „Byla to jedna z těch nocí, kdy puky přitahujete,“ poznamenal Sýkora.

„Ještě předtím Sid mně řekl, jak to udělá. Půjde k brance po pravé straně a nahraje mně,“ popsal Crosbyho plán Sýkora a dodal: „A přesně tak se stalo. Sid určil pravidla hry.“

Hattricku se proti New Yorku Islanders dočkal i Pascal Dupuis, jehož třetí branka v 57. minutě určila konečný stav na 9:2 pro Tučňáky. „Syk na něj čekal o něco déle než já, ale myslím si, že ani jeden z nás na tento zápas nikdy nezapomene,“ nechal se slyšet Dupuis.

Reklama

Související témata: