Hlavní obsah

Avery v Dallasu po urážení přítelkyň skončil

DALLAS

Kontroverzní hokejista Sean Avery už nebude v NHL hrát za Dallas. Vedení Stars se rozhodlo ukončit spolupráci s osmadvacetiletým útočníkem poté, co Avery dostal od vedení ligy šestizápasový trest za urážení bývalých přítelkyň.

Článek

Averymu distanc vypršel v nedělil a mohl se vrátit do týmu, vedení Dallasu však místo toho informovalo o útočníkově odchodu. Averyho totiž v mužstvu nechtěl trenér Dave Tippett, jeho návrat se nezamlouval například ani hvězdnému útočníkovi Miku Modanovi a brankáři Martymu Turkovi.

"Všechny strany se shodly na tom, že o návrat do týmu Stars nestojí Avery ani klub," citovala agentura AP prohlášení klubu. Vedení Stars zatím neoznámilo, jestli bude útočník vyměněn do jiného týmu, poslán na farmu, nebo vyplacen ze smlouvy.

Jasné není ani to, kdy se Avery vrátí k hokeji. Během trestu totiž nastoupil na kurzy sebeovládání, aby se v budoucnu vyvaroval dalších skandálů. "Sean se musí starat o vlastní problémy, zatímco Stars chtějí hrát hokej a bojovat o místo v play-off," uvedl generální manažer Dallasu Brett Hull.

Avery, proslulý provokatér, se o poslední skandál postaral minulý týden. Po ranním rozbruslení před zápasem v Calgary přišel za novináři a začal před nimi urážet své bývalé partnerky, které po rozchodu s ním začaly chodit s jinými hokejisty z NHL.

Někdejší Averyho přítelkyně herečka Elisha Cuthbertová totiž po rozchodu s ním chodila s calgarským obráncem Dionem Phaneufem a poté byla v médiích spojována s montrealským Mikem Komisarkem. Avery také dříve chodil s modelkou Rachel Hunterovou, bývalou manželkou zpěváka Roda Stewarta a nynější partnerkou centra Los Angeles Kings Jarretta Stolla.

Osmadvacetiletý Avery podepsal v létě s Dallasem čtyřletou smlouvu na 15,5 miliónu dollarů. Za Stars odehrál jen 23 zápasů.

Reklama

Související témata: