Hlavní obsah

Havlát je skvělý hokejista, pochvalují si v Chicagu

VANCOUVER/PRAHA

Hokejista Martin Havlát strhl v NHL deset minut před koncem zápasu na ledě Vancouveru vítězství na stranu Chicaga. Český forvard si připsal osmou trefu v letošní sezóně a byl vyhlášen hvězdou utkání. „Dostal jsem krásnou nahrávku a střela mi sedla,“ řekl Havlát po utkání pro agenturu AP.

Článek

„Huet nás na konci zápasu hodně podržel,“ nezapomněl Martin Havlát pochválit také strážce svatyně Chicaga gólmana Cristobala Hueta, jenž byl vyhlášen druhým mužem zápasu. „Havlát je skvělý hokejista a věděl jsem, že bude ode mne čekat přihrávku,“ vrátil pochvalu svému spoluhráči Duncan Keith. „Kdybych mu to nedal zpět, tak by mi to vyčítal,“ žertoval obránce Jestřábů.

Domácí Columbus do utkání vstoupil bleskově, když vedl po minutě a půl hry zásluhou Fredrika Modina. Hosté se dočkali branky sekundu před koncem druhé třetiny. Zpoza branky nahodil puk do brankoviště Patrick Sharp a gólman Blue Jackets Mason kotouč srazil chráničem za čáru.

Další krušnou chvíli připravilo pro domácího brankáře v 50. minutě duo Havlát - Keith, které si dvakrát vyměnilo kotouč v útočném pásmu a mladoboleslavský rodák poslal puk za rozhozeného gólmana Columbusu. „Výborně si rozumíme a souhra nám klape,“ těšilo Keitha po vyhraném duelu. „Věděl jsem, že má lepší střelu než já a proto jsem chtěl, aby zakončil on,“ usmíval se Keith. „Divil jsem se, kdy vystřelí,“ přiznal kouč Blackhawks Joel Quenneville svůj pohled ze střídačky.

Jestřábi si tak připsali z posledních šesti duelů pátou výhru. V Západní konferenci patří Chicagu čtvrtá příčka právě za Vancouverem, na který se bodově dotáhli (37 bodů). Druhý je Detroit (44) a vedoucí příčka patří San Jose (50).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články