Hlavní obsah

Sundin odmítl nabídku hrát NHL za Philadelphii

Švédský hokejový útočník Mats Sundin podle zámořských médií v pondělí odmítl nabídku jednoleté smlouvy, kterou obdržel v průběhu minulého týdne od vedení Philadelphie. Nejpozději v pátek by však údajně mělo být jasno o tom, v dresu kterého týmu se vrátí do NHL. Ve hře podle všeho zůstaly už jen dva kluby - New York Rangers a Vancouver.

Článek

Bývalý dlouholetý kapitán Toronta, jež pravděpodobně také vypadlo už před časem ze hry, byl v sobotu v New Yorku a setkal se s generálním manažerem Jezdců Glenem Satherem i koučem Tomem Renneym. Podle informací serveru ESPN.com by se ale agent sedmatřicetiletého Švéda J.P. Barry měl dnes osobně potkat také s generálním manažerem Canucks Mikem Gillisem.

A byl to právě Vancouver, kdo Sundinovi 1. července předložil ohromující nabídku na podpis dvouleté smlouvy s celkovým platem 20 miliónů dolarů. Zkušený centr by se měl ve svém novém působišti hlásit a zároveň poprvé trénovat s týmem 27. prosince.

Sundinovi chybí Stanley Cup

Přestože se Sundin za celé své období u Maple Leafs, kde byl kapitánem již od roku 1997, nepřehoupl ani jednou přes hranici 100 nasbíraných bodů, provázely jeho působení spolehlivé výkony a průměrně kanadský bod na zápas. Odpovídají tomu i jeho celkové statistiky v NHL. V 1305 odehraných utkáních nasbíral 1321 bodů za 555 branek a 766 asistencí.

Na Stanley Cup ale stále marně čeká, což s velkou pravděpodobností zohledňuje i při svém rozhodnutí o novém působišti.

Reklama