Hlavní obsah

Gólman Pavelec se stal hvězdou zápasu a vysloužil si pochvalu trenéra

Radost jako hrom měl v NHL po vítězství na ledě Ottawy brankář Atlanty Ondřej Pavelec. Jednadvacetiletý gólman vychytal vítězství Thrashers 4:1 a stal se hvězdou zápasu. Čelil devětadvaceti střelám, o čisté konto přišel minutu a devatenáct sekund před koncem zápasů. „Hrozně moc mě vítězství potěšilo, bylo to skvělé utkání,“ řekl Pavelec, jehož tým uspěl po třech předchozích porážkách.

Článek

„Pavelec chytal opravdu výborně,¨ pochválil českého brankáře kouč John Anderson. „Dokázal vychytat spoustu šancí,“ dodal lodivod Thrashers, jehož svěřenci umožnili domácím hráčům skórovat pouze jednou z devětadvaceti střel.

V předešlých třech prohraných duelech stál mezi tyčemi švédský gólman Johan Hedberg. „Je příjemné hodnotit konečně vítězný zápas,“ usmíval se trenér floridského klubu Anderson.

„Posledních pět zápasů, v nichž jsem nastoupil do brány, jsme prohráli, tudíž jsme chtěli proti Ottawě uspět,“ řekl pro Ajc.com po vítězném tažení z ledu Senátorů gólman Ondřej Pavelec. „Proto jsem se tak radoval, je to pro nás skvělá výhra,“ dodal kladenský rodák.

Pavelec si letos odbývá svou druhou sezónu v NHL a připsal si sedmnáctý start v zámořské soutěži. Čisté konto zhatil jednadvacetiletému brankáři až v 59. minutě forvard Senators Chris Kelly. „Minulý rok se mi to stalo asi osmkrát,“ uvedl Pavelec, jenž byl Atlantou draftován v roce 2005 ve druhém kole draftu z 41. místa.

Reklama

Související témata: