Hlavní obsah

Sundin si ve Vancouveru vydělá asi pět miliónů dolarů

VANCOUVER

Švédský hokejový útočník Mats Sundin si v letošní sezóně vydělá přibližně pět miliónů dolarů. Sedmatřicetiletý centr podepsal v minulém týdnu smlouvu s Vancouverem, a přestože její přesné podmínky nebyly zveřejněny, internetový server tsn.ca nyní uvedl, že bývalý kapitán Toronta dostane podpisový bonus čtyři milióny a jeho roční plat činí 1,63 miliónu dolarů. O část této sumy ale přijde, neboť sezona NHL je už v polovině.

Článek

Sundin působil v uplynulých třinácti letech v Torontu a po skončení minulé sezóny uvažoval o konci kariéry. V prosinci se ale definitivně rozhodl pro návrat do NHL a nakonec zamířil do Vancouveru, který se o něj zajímal již v létě. Obě strany se však definitivně dohodly až nyní. "Když jsem se před několika týdny rozhodl pokračovat, nabídka Vancouveru mi vyhovovala nejvíce," řekl Sundin.

Jednička draftu z roku 1989 doposud v NHL nasbírala v 1305 utkáních 1321 bodů a vstřelila 555 branek. V 83 duelech play off Sundin přidal 74 bodů za 35 tref a 39 asistencí. Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z roku 2006 z Turína zatím na triumf ve Stanleyově poháru marně čeká.

Reklama

Související témata: