Hlavní obsah

Bohatí Rangers ulovili Ručinského s Hlaváčem

NEW YORK

Čeští hokejoví útočníci Martin Ručinský a Jan Hlaváč vstupují podruhé do téže řeky a vracejí se na Manhattan. Oba totiž jako volní agenti podepsali s newyorskými Rangers, nejbohatším klubem zámořské NHL, roční smlouvy. Podle listu New York Times si Ručinský za rok vydělá 1,6 miliónu dolarů, Hlaváčův plat bez bonusů má být o 600 tisíc dolarů nižší.

Článek

"Jan je hráč, kterému se v New Yorku dařilo a mám dojem, že bude pro naši hru znovu přínosem," řekl kanadské televizní stanici TSN trenér a generální manažer v jedné osobě Glen Sather. "V útoku dokáže vyprodukovat slušný počet bodů a dodá našemu levému křídlu sílu," dodal. Hlaváč odehrál za Jezdce dvě sezóny (1999-2001), v nichž řádil ve formaci s Radkem Dvořákem a Petrem Nedvědem.

Ručinský zase přišel do New Yorku v březnu 2002 z Dallasu a pořádně pookřál. Zahrál si v útoku s Ericem Lindrosem a Pavlem Burem a formaci se nadmíru dařilo. Po sezóně ale Ručinský podepsal kontrakt v St. Louis a jeho kratičká manhattanská epizoda se uzavřela. "Martin je všestranný talent, který může doplnit několik našich centrů. Je to zkušený hráč, jenž může rovnou naskočit do sestavy a být velkou posilou pro útok i obranu," plánuje už nyní Sather.

Šestadvacetiletý Hlaváč v uplynulé sezóně odehrál ve Vancouveru a Carolině 61 zápasů a připsal si deset gólů a 16 asistencí. Celkem v NHL odehrál 284 zápasů, v nichž dal 73 branek a 90 přihrávek.

Ručinský si loni v St. Louis do statistik připsal 16 gólů a 14 asistencí. Kromě dresu Bluesmanů a Rangers hájil barvy Edmontonu, Colorada, Montrealu a Dallasu. Na svém kontě má celkem 735 zápasů, ve kterých vstřelil 194 gólů a na 269 nahrál.

Reklama

Související témata: