Hlavní obsah

Gáborík jde na operaci, hrozí mu předčasný konec sezóny NHL

Slovenský hokejista Marian Gáborík se podrobí v pondělí operaci kyčle a hrozí mu, že bude muset předčasně ukončit sezónu. Klíčového útočníka Minnesoty trápí kvůli potížím s levou kyčlí bolesti třísel a vinou zranění odehrál v tomto ročníku NHL jen šest zápasů. Vedení klubu uvedlo, že Gáborík vynechá po operaci deset týdnů.

Článek

Už předtím, než se Gáborík definitivně rozhodl podstoupit operaci, obával se asistent generálního manažera Tom Lynn, že útočník v nejlepším případě stihne maximálně konec sezony. "Otázkou je, jestli budeme potíže řešit průběžně a necháme ho hrát, nebo ho pošleme na operaci a budeme doufat, že se do konce ligy uzdraví," řekl listu Pioneer Press Lynn.

Operace teď klubu výrazně zkomplikuje život, protože Gáborík se s vedením Wild nedohodl na prodloužení končící smlouvy a v létě se stane volným hráčem. Pokud se tedy útočník do březnové uzávěrky přestupů nevrátí na led, je velmi pravděpodobné, že Minnesota nebude moci vydělat ani na jeho výměně do jiného klubu.

Gáborík nemá potíže s kyčlí poprvé - v květnu se podrobil operaci pravé kyčle. Podle listu Star Tribune další chirurgický zákrok slovenskému hokejistovi doporučil při prohlídce i specialista Marc Philippon, který hvězdu Minnesoty na jaře operoval.

Reklama

Související témata: