Hlavní obsah

Gólmani Fernandez a Thomas se podělil o ocenění hráč měsíce v NHL

Brankáři Bostonu Manny Fernandez a Tim Thomas se podělili o ocenění pro první hvězdu uplynulého měsíce v NHL. Za nimi se umístil kanonýr Jeff Carter z Philadelphie a další střelec Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Nejlepším nováčkem prosince byl zvolen gólman Steve Mason z Columbusu, který obhájil tuto pozici z listopadu.

Článek

Fernandez si v šesti zápasech za uplynulý měsíc připsal pět vítězství, měl průměr 1,58 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 94,6 procenta. Thomas vychytal výhru ve všech sedmi prosincových vystoupeních, přičemž pětkrát uspěl na ledě soupeře. Jednou udržel čisté konto, měl průměr 2,4 obdrženého gólu na utkání a úspěšnost 92,2 procenta.

Čtyřiadvacetiletý Carter si v prosinci připsal ve 14 zápasech 21 bodů za 11 branek a 10 asistencí. Celkově vládne v této sezóně tabulce střelců s 27 trefami. Na gól se mu přiblížil o rok mladší Ovečkin, který je s 52 body druhý i v produktivitě soutěže. Za poslední měsíc uplynulé roku rozšířil svou bilanci ve 14 zápasech o 12 gólů a sedm přihrávek.

Dvacetiletý Mason ve 12 zápasech vychytal sedm výher a třikrát udržel čisté konto. Průměr si v prosinci udržel na 1,41 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků přesně 95 procent. I potřetí v sezóně byl nováčkem měsíce hráč Columbusu, protože před dvěma Masonovými triumfy byl v říjnu oceněn jeho spoluhráč Derick Brassard.

Mason v prosinci předčil útočníky Patrika Berglunda ze St. Louis, Bobbyho Ryana z Anaheimu, Blakea Wheelera z Bostonu, Čecha Michaela Frolíka z Floridy a Krise Versteega z Chicaga.

Reklama