Hlavní obsah

VIDEO: Když se perou Crosby a Semin, může to být i k smíchu

PRAHA

Sidney Crosby a Alexander Semin patři mezi nejšikovnější hráče v zámořské NHL a ve svých týmech patří k lídrům kanadského bodování. Crosby střílí góly za Pittsburgh, Rus Semin je zase oporou Washingtonu. Někdy ale i těmhle mladíkům trochu ujedou nervy a pustí se do bitky, což není zrovna jejich přednost, a vypadá to spíše komicky. Podívejte se, jak si vedli ve svých víkendových soubojích.

Článek

Do konce druhé třetiny zápasu mezi Pittsburghem a Floridou chybělo něco málo přes tři minuty, když se proti sobě na buly postavili Crosby a hostující Brett McLean. Sotva ale rozhodčí vhodil puk, Crosby se vrhl na svého soka, chytil jej za hlavou za dres a vláčel s ním po ledě. Když jej po chvíli srazil k zemi, McLean si po nárazu o led rozbil nos.

"Před vhazováním sice něco zahuhlal, ale moc jsem tomu nevěnoval pozornost. Docela mě překvapilo, co se pak stalo," divil se v rozhovoru pro deník Miami Herald McLean. "Už jsem zažil pár nepovedených bitek a tahle mezi ně patří. Ale je pochopitelné, že se snaží udělat maximum pro svůj tým, je to jejich vůdce, kapitán," měl ale McLean pro zkrat mladé hvězdičky pochopení.

Florida v té době vedla už 4:1 a jednadvacetiletý kapitán Pittsburghu byl zřejmě z vývoje zápasu před vlastními fanoušky hodně frustrovaný. Odmítal ale, že by z jeho strany šlo o nějaký podlý výpad, na který by McLean neměl šanci reagovat. "Zeptal jsem se ho, jestli na to půjdem a on odpověděl ´ano´. A ano snad obyčejně znamená souhlas. Možná mě nebral úplně vážně," tvrdil Crosby.

Staalovi bylo po Seminově bubnování do smíchu 

Větší ostudu si ale vysekl forvard Washingtonu Alexander Semin v zápase proti New York Rangers. Ruský útočník se vrátil do sestavy Capitals po šestizápasové pauze zaviněnou zraněním zad a hned zažil první bitku své kariéry v NHL. I když slovo "bitka" je v tomto případě asi hodně nadnesené...

Ve třetí třetině jej hostující obránce Marc Staal držel v klinči, stáhnul mu dres málem i s ribanem, a až když mu podklouzla noha a praštil s sebou nechtěně o led, začal do něj Semin mlátit pěstičkami jako ukřivděné děcko do bubínku. "Málem jsem z toho dostal záchvat smíchu," odlehčil celou situaci po zápase Staal.

Rozdají si to Crosby a Semin, nebo Ovečkin a Malkin? 

Shodou okolností jsou Crosby a Semin hráči, kteří se navzájem moc nemusí. Může za to Semin, který se už několikrát o kapitánovi Pittsburghu vyslovil dost nelichotivě s tím, že je médii neustále přeceňovaný. Možná by si to chlapci mohli na ledě rozdat bez hokejek a rukavic.

Ostatně nemusíme čekat dlouho, příští středu hraje Washington v Pittsburghu a očekávat se dají i tvrdé střety mezi dalšími hvězdami obou klubů. Spoluhráč Semina Alexander Ovečkin totiž už v předchozích zápasech s Pittsburghem ukázal, že má problém s krajanem Jevgenijem Malkinem, kterého několikrát rozvěšel po mantinelech.

Reklama

Související témata:
Semín