Hlavní obsah

Sundin by mohl za Vancouver poprvé nastoupit ve středu

Velká premiéra Matse Sundina v dresu Vancouveru by se mohla v NHL uskutečnit už tuto středu v kanadském derby s Edmontonem. Nová atrakce Canucks v pondělí absolvovala s klubem první kompletní trénink a potvrdila, že odcestuje s týmem k zápasu do Edmontonu. Zda ovšem do samotného zápasu nastoupí, ještě není tak úplně jisté.

Článek

"Ještě nevím. Absolvuji ještě další trénink a pak se uvidí," řekl Sundin po pondělním tréninku Vancouveru místním novinářům dychtícím po tom, aby konečně velkou hvězdu viděli nastoupit v dresu Canucks. O tom, jestli to bude už v Edmontonu, se Sundin definitivně rozhodne ve středu na ranním rozbruslení.

Sedmatřicetiletý útočník hrál zápas NHL naposledy před devíti měsíci, takže nechce nic uspěchat. Musí si být jistý, že je tělo na takovou zátěž opět připraveno. "Je to obrovský rozdíl v tempu a nasazení, když se připravujete sami nebo s celým mužstvem. V úterý nebo ve středu poznám, jak tělo reaguje na bruslení v plné zátěži a pak uvidíme," tvrdí Sundin.

Vancouver už je každopádně na jeho možný nástup připraven a uvolnil pro něj místo na soupisce. Kufry si už musel sbalit dánský nováček týmu Jannik Hansen, který byl poslán na farmu do Manitoby v AHL.

Sundin má za sebou 17 sezón v NHL, z toho třináct jich odehrál v dresu Toronta. Po poslední sezóně se ale stal volným hráčem a s několika kluby jednal o své budoucnosti. Nakonec kývl na nabídku Vancouveru a 18. prosince s ním podepsal smlouvu. K týmu se pak definitivně připojil 30. prosince 2008.

Reklama

Související témata: