Hlavní obsah

VIDEO: Provokatér Ruutu kousl protihráče, dostal distanc

NEW YORK

Finský hokejový útočník Jarkko Ruutu z Ottawy si z rozhodnutí NHL nezahraje dva zápasy za to, že v úterý na ledě Buffala kousl protihráče Andrewa Peterse do prstu přes rukavici. Rozhodčí Fina v zápase nepotrestali, disciplinární komise však vynesla dodatečný postih. Ruutu přijde z platu o 37 707 dolarů (zhruba 726 000 korun).

Článek

Incident se odehrál v první třetině, kdy si oba hráči vyměňovali názory z bezprostřední blízkosti. Dojeli v klinči k hrazení, místo bitky však najednou Peters odjel a s bolestivou grimasou se držel za ruku. "Stala se opravdu divná věc. Není to o zranění, je to o celé té události," prohlásil Peters se zabandážovaným pravým palcem po utkání.

Vedení soutěže požádalo třiatřicetiletého Fina s nevalnou pověstí o vysvětlení a dnes vyneslo verdikt.

NHL zpětně rozebírá sporné momenty a ani tento není výjimkou. Pokud Ruutu dodatečný trest obdrží, dozví se to nejpozději ve čtvrtek, kdy hraje Ottawa v Bostonu.

Ruutu nařčení popírá

Finský forvard se však brání; že by kousl Peterse tak silně, až by mu prokousl rukavici i s palcem, jednoznačně popírá. "Nic se tam nestalo. Jeho prsty byly blízko mé pusy, ale nekousl jsem ho," prohlásil Ruutu, přestože televizní záběry ukázaly, že se snažil pomocí úst odstranit Petersovu ruku ze svého obličeje.

Ruutu se zapsal do paměti českých fanoušků likvidačním zákrokem na Jaromíra Jágra na olympijském turnaji v Turíně. Přestože se český forvard tehdy jen velmi ztěžka zvedal z ledu, na Finově tváři nechyběl pohrdavý úsměv.

Naposledy se Ruutu předvedl v NHL v polovině listopadu, kdy loktem fauloval Maxima Lapierra z Montrealu se snahou zasáhnout ho do hlavy. Dodatečně byl suspendován na dva zápasy.

Reklama

Související témata: