Hlavní obsah

Montreal oloupil Rangers, veterán Lang se blýskl hattrickem

NEW YORK

Hokejisté New Yorku Rangers po vyrovnaném úvodu nezvládli ve středečním utkání s Montrealem třetí třetinu a prohráli 3:6. Na vítězství hostujících Canadiens měl hlavní podíl osmatřicetiletý útočník Robert Lang, který v poslední části zkompletoval svůj teprve druhý hattrick v zámořské soutěži. Vítězný návrat do NHL prožil Mats Sundin v dresu Vancouveru, Canucks vyhráli v Edmontonu 4:2.

Článek

Rangers tahali od začátku zápasu za kratší konec. Petr Průcha v závěru první třetiny asistoval u vyrovnání na 1:1, Montreal ale ještě v závěru i s přispěním Romana Hamrlíka dostal opět do vedení. V prostřední části padl jediný gól, jímž Rangers srovnali na 2:2. Rozhodující úder Canadiens přišel na začátku třetí části...

Nejprve Tomáš Plekanec přispěl přihrávkou ke zvýšení náskoku při přesilovce a o dvě minuty se prosadil rovněž v početní výhodě Lang. Michal Rozsíval sice záhy snížil na rozdíl jediného gólu, v 56. minutě se ale trefil po parádní individuální akci podruhé Lang, při níž se elegantně protáhl kolem obránce a obstřelil brankáře Lundqvista.

A nakonec český veterán stačil zkompletovat hattrick, když se při oslabení trefil do opuštěné klece Rangers. Stejně jako u jeho druhé branky asistoval i u té třetí Hamrlík, který se zmocnil puku po závaru před brankou Montrealu a posunul na Langa, který namířil přesně.

Odchovanec litvínovského hokeje letos hraje svou patnáctou sezónu v zámoří, dočkal se ale teprve druhého utkání, v němž vsítil tři branky. Poprvé se mu to povedlo v prosinci 2003 v dresu Washingtonu. „Pokud zůstanu při takovém tempu, tak už se asi do konce kariéry dalšího nedočkám,“ smál se po utkání český forvard, jenž byl zvolen nejlepším hráčem utkání. Výrazný podíl na vítězství Montrealu nesl také slovenský brankář Jaroslav Halák, který pochytal 36 střel soupeře.

Sundin se vrátil a slavil vítězství

Vítěznou premiéru v dresu Vancouveru prožil navrátilec do NHL Mats Sundin. V zápase na ledě Edmontonu sice švédský útočník nebodoval, ale solidním výkonem přispěl k výhře Canucks 4:2.

Sedmatřicetiletý Sundin odehrál čtyřiadvacet střídání a na ledě strávil 15 minut. "Fyzicky jsem se cítil lépe, než jsem čekal. To je dobré znamení," říkal spokojeně. Prvního bodu v dresu Canucks se ale nedočkal, nevystřelil dokonce ani jednou na branku. "Je to pro mě klasický začátek sezóny. Člověk by moc chtěl, ale ještě to není střelecky ono. Jediná cesta je odehrát co nejvíc zápasů," dodal švédský centr.

Vancouver položil základ úspěchu v prostřední části, kterou vyhrál 3:1. Domácí sice před polovinou třetí části stáhli na rozdíl jednoho gólu, na víc ale nestačili a výhru hostů zpečetil v poslední minutě při power play Oilers Demitra.

Edmonton - Vancouver 2:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Branky: 36. Nilsson, 49. E. Cole - 38. a 38. Bernier, 35. Burrows, 60. Demitra. Zásahy brankářů: Roloson 21/18 - LaBarbera 25/23. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: Bernier, Burrows (oba VAN), Souray (EDM).
New York Rangers - Montreal 3:6 (1:2, 1:0, 1:4)
Branky: 18. Drury (Průcha), 30. Callahan, 47. Rozsíval - 45., 56. a 60. Lang (na druhou a třetí Hamrlík), 4. Kovaljov, 19. Latendresse (Hamrlík), 43. Markov (Plekanec). Zásahy brankářů: Lundqvist 24/19 - Halák 39/36. Diváci: 18 200. Hvězdy zápasu: Lang, Markov, Halák (všichni MON).

Reklama

Související témata: