Hlavní obsah

Tomáš Kaberle se potřetí za sebou představí v Utkání hvězd NHL

NEW YORK

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle se představí potřetí za sebou v Utkání hvězd NHL, které se letos uskuteční v neděli 25. ledna v Montrealu. Produktivní bek Toronta se objevil v nominaci Východní konference na prestižní exhibici celkem počtvrté. Českou republiku bude zastupovat společně s Milanem Hejdukem, který bude hrát za výběr Západu.

Článek

Třicetiletý Kaberle byl vybrán jako zástupce Maple Leafs, v jejichž dresu patří k hlavním oporám. Ve 40 zápasech si připsal 25 bodů za dvě branky a 23 asistencí. Podle současných pravidel All Star Game musí mít ve výběrech svého zástupce každý z třiceti týmů NHL.

Výběr Východní konference ovládají hráči pořádajícího Montrealu, protože fanoušci Canadiens se postarali o to, že do zahajovací sestavy bylo zvoleno hned kvarteto z tohoto slavného klubu - brankář Carey Price, obránci Andrej Markov, Mike Komisarek a útočník Alexej Kovaljov. Hlasování ale celkově ovládlo ofenzivní duo Pittsburghu Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

Mezi vyvolené se tak nedostal absolutní král základní části minulé sezony Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Aktuálně druhý nejproduktivnější hráč a společně s Jeffem Carterem a Thomasem Vanekem nejlepší střelec soutěže však nechybí v dnešním seznamu, který doplnil nominaci. Stejně jako Carter a Rakušan s českým původem Vanek.

Carter a Vanek společně s dalším útočníkem Zachem Parisem z New Jersey, švýcarským zadákem Markem Streitem z New Yorku Islanders a švédským brankářem Henrikem Lundqvistem jsou z dnes nominovaných hráčů těmi, kteří se v All Star Game představí poprvé. Po Montrealu má druhé největší zastoupení v nominaci Boston. Z týmu lídra Východní konference byli vybráni gólman Tim Thomas, slovenský obránce Zdeno Chára a centr Marc Savard.

Nominace Východní konference na Utkání hvězd NHL:
Brankáři: Carey Price (Montreal), Henrik Lundqvist (NY Rangers), Tim Thomas (Boston),
obránci: Andrej Markov, Mike Komisarek (oba Montreal), Tomáš Kaberle (Toronto), Jay Bouwmeester (Florida), Zdeno Chára (Boston), Mark Streit (NY Islanders),
útočníci: Sidney Crosby, Jevgenij Malkin (oba Pittsburgh), Alexej Kovaljov (Montreal), Jeff Carter (Philadelphia), Dany Heatley (Ottawa), Ilja Kovalčuk (Atlanta), Vincent Lecavalier (Tampa Bay), Alexandr Ovečkin (Washington), Zach Parise (New Jersey), Marc Savard (Boston), Eric Staal (Carolina), Thomas Vanek (Buffalo).

Reklama

Související témata: