Hlavní obsah

Prospal s Krajíčkem pomohli Tampě k vítězství v LA

Václav Prospal s Lukášem Krajíčkem z Tampy Bay si v pondělním duelu NHL na ledě Los Angeles připsali po jedné asistenci a podíleli se tak na výhře Lightning 3:1. Vědět o sobě dal i jejich spoluhráč David Kočí, který se pustil do pěstní výměny názorů s Raitisem Ivanansem.

Článek

Kočího nepříliš povedená boxerská vložka se odehrála v závěru první třetiny a vzápětí po bitce si Tampa vypracovala rozhodující náskok, když se během 41 sekund dokázali prosadit Arťjuchin s Recchim, na jehož brance se podílel Prospal. Krajíček byl u třetího gólu Lightning, který vstřelil v úvodu druhé části Lecavalier. Domácí dokázali ve zbytku utkání již jen snížit, před druhou přestávkou pokazil čisté konto brankáře Smithe Harrold.

Dallas se vzepřel opakování debaklu

Hokejisté Detroitu útočili v Dallasu na sedmé vítězství v řadě, nakonec ale podlehli domácím 4:5 v prodloužení. Hráči Stars dokázali ve druhé třetině dohnat dvoubrankovou ztrátu Red Wings a vyrovnaný stav po třetí třetině nakonec rozetnul po necelých dvou minutách nastavení domácí Trevor Daley.

Dallas ve čtvrtek prohrál s Detroitem 1:6 a po první třetině pondělního duelu, kdy na ukazateli skóre svítil stav 1:3, byla v kabině Stars zjitřená atmosféra. "Nechtěli jsme, aby se situace opakovala. Museli jsme se nastartovat, jít po každém puku, dohrát každý souboj. Vložit do hry víc energie. Až poté jsme hráli lépe než Detroit," řekl po utkání Mike Ribeiro.

Domácí začali s obrátkou zápasu hned po začátku druhé části a už za 52 sekund prohrávali jen o gól. "Začali jsme dobře, pak jsme ale přenechali iniciativu domácím. Měli jsme potíže s koncovkou a naopak jsme nechali skórovat Dallas. Hráči Stars si zaslouží pochvalu, na těžkou porážku na našem ledě dokázali odpovědět zvýšeným úsilím," prohlásil trenér Detroitu Mike Babcock.

Los Angeles - Tampa Bay 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky: 39. Harrold - 19. Arťjuchin, 19. Recchi (Prospal), 26. Lecavalier (Krajíček). Zásahy brankářů: Ersberg 7/4, Quick 15/15 - Smith 30/29. Diváci: 16 511. Hvězdy zápasu: Levacalier, Ranger (oba TB), Harrold (LA).
Dallas - Detroit 5:4 v prodl. (1:3, 2:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 17. Grossman, 21. Robidas, 36. Parrish, 58. Ott, 62. Daley - 11. Rafalski, 13. Holmström, 18. Marián Hossa, 46. Dacjuk. Zásahy brankářů: Turco 30/26 - Osgood 49/46. Diváci: 17 648. Hvězdy zápasu: Robidas (DAL), Dacjuk (DET), Barch (DAL).

Reklama

Související témata: