Hlavní obsah

Plekanec by se mohl stát součástí výměny za hvězdu Tampy Lecavaliera

TAMPA/MONTREAL

Schyluje se v NHL k velké hráčské rošádě? Podle kanadské stanice TSN ano, ve všech pádech se skloňuje jméno hvězdného hokejisty Tampy Bay Vincenta Lecavaliera, který by podle zámořských novinářů mohl být vytrejdován do Montrealu. „Nečekejme ale, že nám vedení Lightning řekne, že Vinnyho prodá,“ myslí si zámořský hokejový expert Bob McKenzie.

Článek

Podle informací TSN nabídlo vedení Montrealu floridskému klubu za útočníka Lecavaliera českého forvarda Tomáše Plekance (letos zatím 9 gólů + 11 asistencí), Chrise Higginse (5+4), P.K. Subbana, Joshe Gorgese (1+7) a několik pozic na draftu. Zajímavá nabídka, ale proč by se Lightning zbavovali svého největšího klenotu, který doposud v 41 zápasech nasbíral 38 bodů za 17 gólů a jedenadvacet asistencí a je druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva?

Rozpočet Tampy by si jistě hodně ulevil a navíc by Bleskům přišla vhod kvalita na více postech. A více kvality Lightning rozhodně potřebují, neboť jejich předsezónní nákupy neodpovídají pozici v tabulce. Blesky jsou pátým nejhorším týmem v NHL a potřebují impuls, který by je přiblížil k úspěchu v roce 2004, kdy tým vyhrál Stanley Cup.

Smlouva na jedenáct let za 86 miliónů USD

Lecavalier má s klubem podepsánu smlouvu na jedenáct let, která mu vynese 86 miliónů amerických dolarů. V kontraktu má zakotvenu klauzuli, která mu zaručuje, že nesmí být vyměněn do jiného klubu, pokud nebude souhlasit. Tato podmínka však bude platit až od 1. července letošního roku, proto je možné, že se bude chtít Tampa své hvězdy zbavit na úkor příchodu několika kvalitních hokejistů.

Podle TSN k odchodu Lecavaliera nahrává také skutečnost, že osmadvacetiletý centr pochází z Ile Bizard ze státu Quebec v Kanadě a podpisem s Montrealem by se tak vrátil do „domácího“ frankofonního prostředí. „Zasloužil by si hrát v mnohem lepším klubu, Tampa je letos opět propadákem a Vinny by se tak mohl stát hráčem Canadiens,“ myslí si zámořští novináři.

Reklama

Související témata: