Hlavní obsah

Pittsburgh bude Malkina chránit před "šíleným" Ovečkinem

PITTSBURGH/WASHINGTON

Alexander Ovečkin a Jevgenij Malkin patří k nejlepším ruským hokejistům současnosti a nejzářivějším hvězdám celé NHL. Bývali kamarádi, ale jakmile se tihle dva útočníci potkají na ledě nyní, respekt jde stranou. Především Ovečkin nevynechal při posledních vzájemných zápasech jedinou příležitost, aby Malkinovi uštědřil tvrdý úder. Dnes v noci proti sobě nastoupí znovu.

Článek

Před třemi lety spolu bydleli během olympiády v Turíně a společně byli hvězdami ruského týmu i na MS 2006, ale pak se cosi pokazilo. Údajně za to může dva roky stará událost, kdy měl Ovečkin udeřit v jednom moskevském nočním klubu Malkinova ruského agenta Gennadije Ušakova. Od té doby se moc nemusí a Ovečkin to svému krajanovi dává pořádně najevo.

Před rokem to Ovečkin přehnal

Jejich veřejně nevyslovený spor se ještě více vyhrotil takřka přesně před rokem, kdy Ovečkinův Washington hrál v Pittsburghu. Během první třetiny objížděl Malkin s pukem na hokejce hostující branku, zatímco se proti němu z pravého úhlu rozjel Ovečkin. Kdyby Malkin na poslední chvíli trochu nezměnil postavení těla, mohlo to pro něj skončit těžkým úrazem. Takhle jej Ovečkin zasáhl jen nepatrně a rozmázl se o zadní mantinel.

Vzápětí se oba aktéři střetli bez puku u hrazení a začali se vzájemně postrkovat. Nebýt pohotových spoluhráčů, zřejmě by se do sebe pustili na pěsti.

Ostatně za měsíc a půl se potkali znovu, tentokrát ve Washingtonu. A znovu to byl Ovečkin, kdo si začal. Malkin jel s pukem podél mantinelu a rozjetý Ovečkin ho  plnou vahou trefil z boku. Naposledy se tahle ruská dvojka proti sobě postavila 16. října v Pittsburghu a ani tam to neskončilo bez výpadů Ovečkina vůči Malkinovi.

Crosby: Budeme Jevgenije chránit 

"Ovečkin je skvělý hráč, ale kdykoli má příležitost, tak se mě snaží trefit. Ani nevím proč," nechápe Malkin nevraživost skvého krajana. "Je to jenom hokej, snažím se trefit každého," brání se na druhé straně Ovečkin.

Pittsburgh už má ale Ovečkinova chování dost a před dnešním zápasem nehodlá nic riskovat. "Kluci z týmu se budou starat o to, aby se Jevgenij mohl soustředit na svůj výkon na ledě," oznámil kapitán Penguins Sidney Crosby, že před dalším extempore ze strany soupeře budou Malkina chránit spoluhráči. "Pokud někdo překročí únosnou míru se snahou někoho zranit, bude za to pykat," varuje Crosby.

Reklama

Související témata: