Hlavní obsah

Ovečkin: Fanoušci si myslí, že vedeme s Malkinem válku

PITTSBURGH

Fanoušci lačnící po tom vidět nejlepší hráče NHL v tvrdých osobních soubojích, ve kterých si vzájemně vyřizují své antipatie, museli být při středečním zápase Pittsburghu s Washingtonem zklamáni. Obě ruské hvězdy Alexander Ovečkin i Jevgenij Malkin udržely emoce na uzdě a snažily se svým týmům pomoci především góly. Vítězem byl nakonec Ovečkin, jenž dovedl Washington dvěma trefami k vítězství 6:3.

Článek

Přitom právě Ovečkin byl  středem pozornosti hráčů soupeře a došlo i na očekávaný souboj s Malkinem. Během první třetiny forvard Pittsburghu načal Ovečkina krosčekem zezadu. "To byl z jeho strany nečistý zákrok. Pokud mě chtěl udeřit, tak to měl udělat tváří v tvář, a ne zezadu, potají," zlobil se po zápase Ovečkin.

Už před zápasem sliboval kapitán PittsburghuSidney Crosby, že spoluhráči budou Malkina před Ovečkinem chránit, ale ve druhé třetině to schytal sám, když jej ruský bohatýr čistě přišpendlil na mantinel. Na začátku třetí třetiny mu Crosby odpověděl strkanicí a cosi na něj pokřikoval. "Strkal do mě, tak jsem se ho zeptal, co se děje. A on začal mluvit o tom, že je na modré čáře. Moc jsem nepochopil, o co mu šlo," divil se Ovečkin v rozhovoru pro ruský deník Sovětskij sport.

Ovečkin: Miluju takovou atmosféru

Rivalita mezi třemi nejlepšími hráči celé NHL a lídry v produktivitě soutěže je veliká, což dokazovali i fanoušci v Mellon Areně svým bučením, kdykoliv se Ovečkin dotkl puku. "Miluju takovou atmosféru, donutili mě pořádně makat celý zápas," pochvaloval si ale Ovečkin. "Fanoušci si myslí, že vedeme s Malkinem nějakou válku a jsou na jeho straně. Mě to nevadí. Myslím si, že až budeme proti sobě hrát ve Washingtonu, tak zase fandové podpoří mně," dodal.

Ovečkin umlčel fandy Pittsburghu tím nejlepším možným způsobem - při vítězství svého týmu 6:3 vstřelil dva góly a na další přihrál. "To je prostě Alex. Je hrozně emotivní a hraje s takovou vášní, že jej prostě někdy nejde zastavit," řekl pro list Washington Post trenér Capitals Bruce Boudreau.

Crosby nedohrál a je na marodce

Crosby zápas s Washingtonem nedohrál, protože se zranil při nevinné kolizi s jedním z protihráčů čtyři minuty před koncem. Kvůli bolestem v levém koleni vynechal i čtvrteční trénink mužstva, ale údajně by nemělo jít o nic vážného.

Reklama

Související témata: