Hlavní obsah

Hejduk a Smyth chtěli slavit 300 branek ve stejný večer

COLORADO

Český hokejista Milan Hejduk se v nedělním zápase NHL zapsal do historie. Útočník Colorada Avalanche zaznamenal proti Calgary svou 300. branku ve slavné soutěži, což před ním v dosavadní historii klubu dokázali jen tři hráči - Joe Sakic, Michel Goulet, a Peter Šťastný. Třístý gól vstřelil ve stejný den i Hejdukův spoluhráč Ryan Smyth, ten ale většinu ze svých branek nastřílel v dresu Edmontonu.

Článek

"Byl to skutečně mimořádný večer. Stalo se něco, co si budu pamatovat zbytek života," řekl po zápase Hejduk. Zároveň svůj úspěch nijak nezveličoval. "Je to hodně branek, ale když to srovnám s Joe Sakikem, tak je to jak nic," připomněl kapitána Avalanche, jenž v dresu Colorada nastřílel už 625 branek.

Smyth dosáhl milníku o pět minut dříve, ale ani trochu mu nevadilo, že se musel na konci zápasu o oslavy podělit se spoluhráčem. "Je pro mne pocta užít si to společně s Milanem. Dosáhnout tolika branek je skvělý pocit, ale hlavní je, že jsme týmu pomohli ke dvěma bodům" cituje Smythe deník Denver Post.

"Když jsme měli oba na kontě 298 branek, dělali jsme si srandu, že bysme mohli dát třístovku ve stejný večer. Je fajn, že se to nakonec povedlo, ta poslední třetina zápasu byla fakt bezvadná," smál se Hejduk.

Slova uznání se oběma dostalo i od protihráčů. "Kdykoliv někdo dosáhne mety 300 gólů v lize, zaslouží si poklonu. Jen bych si přál, aby se to nestalo zrovna proti nám," řekl útočník Calgary Michael Cammaleri.

Dosáhnout takového milníku dvěma hráčům ze stejného klubu v jednom zápase, to se v dosavadní historii NHL stalo pouze jednou. V zápase proti New York Islanders 26. února 1983 dosáhli 300 branek společně hráči Detroitu Danny Gare a Ivan Boldirev.

Reklama

Související témata: