Hlavní obsah

Útočník Arťtjuchin z Tampy dostal za faul kolenem distanc na dva zápasy

TAMPA BAY

Vedení zámořské NHL suspendovalo hokejistu Jevgenije Arťjuchina z Tampy Bay dvouzápasovým distancem. Forvard Lightning se provinil za faul kolenem na zadáka Ville Peltonena z Floridy při sobotním duelu na domácím ledě v St. Pete Times Forum. Moskevský rodák musí rovněž zaplatit pokutu ve výši 10 215 amerických dolarů, rozhodla o tom v pondělí komise NHL.

Článek

"Byl to hodně nečistý zákrok," řekl bezprostředně po utkání trenér Floridy Peter DeBoer. "Snažil jsem se jen uhnout z cesty," hájil se Arťjuchin v rozhovoru pro St. Petersburg Times. "Nebyl v tom žádný záměr," dodal na adresu zranění pětatřicetiletého obránce Panthers.

Peltonen odstoupil na konci druhé třetiny s podezřením na zlomeninu nohy. V neděli se podrobil podrobnému vyšetření, ale výsledky zatím nejsou známy. "Hraji tvrdě do těla, ale nikdy jsem nechtěl nikoho zranit," litoval pětadvacetiletý útočník Blesků. Podle kolektivní smlouvy musí moskevský rodák zaplatit pokutu ve výši 10 215 amerických dolarů.

Trenér Tampy Bay Rich Tocchet doufá, že kvůli tomuto incidentu se nestane jeho svěřenec terčem pro rozhodčí v dalších zápasech. "Respektujeme rozhodnutí, ale doufáme, že si našeho hráče rozhodčí nezaškatulkují," bojí se Tocchet.

Reklama

Související témata: