Hlavní obsah

Hemského hra má světovou kvalitu, pochvalují si v Edmontonu

EDMONTON

Útočník Aleš Hemský v NHL znovu zazářil. Český hokejista se v úterý stal nejlepším hráčem večera, když dvěma góly a stejným počtem asistencí smetl Columbus. V předchozím duelu přitom pomohl Olejářům dvěma góly po desetizápasové pauze zaviněné zraněním. "Jeho hra je neuvěřitelná," rozplýval se nad výkonem svého svěřence kouč Oilers Craig MacTavish.

Článek

Aleš Hemský ve svém šestatřicátém zápase letošní sezóny ukázal, že je již ve svých pětadvaceti letech velkým hokejistou. Nerozhodila ho ani desetizápasová pauza po otřesu mozku. V neděli totiž hned v prvním duelu po zranění přispěl k výhře nad Phoenixem dvěma góly, v úterý proti Blue Jackets svůj výkon ještě předčil.

Pardubický rodák dovedl Edmonton k výhře 4:3 nad Columbusem, když byl u všech branek domácích Oilers. "Dal dva góly a na dva nahrál, to by nebylo nic neobvyklého pokud by to nebyly akce světové kvality," pochválil kouč MacTavish forvarda Olejářů.

"Nemohl si vybrat lepší dobu, jen díky němu jsme vyhráli," hlásí kouč Olejářů po třetí výhře v řadě. "Ukázal, jak je pro mužstvo důležitý," pokračoval MacTavish v chválení Hemského, jenž nejprve nahrál na úvodní gól Višňovskému, ve druhé části snížil na 1:2, v závěrečné třetině přihrál na vyrovnání Grebeškovovi a 35 sekund před koncem zápasu vsítil vítěznou branku.

Zůstává skromný

A co na to sám Hemský? "Když zaznamenáte čtyři body, vždy se vás ptají, zda to byl váš nejlepší zápas v kariéře, ale ve mne vyvolá každý vítězný zápas spoustu eufórie," nechal se slyšet pro agenturu AP. "Na led jdu s tím, že musím hrát svou hru a přispět k výhře," tvářil se skromně Hemský. "Je to parádní pocit, přispět k vítězství," dodal.

Hemský zaznamenal v letošním ročníku již čtrnáct branek, k nimž přidal sedmadvacet asistencí. S jednačtyřiceti body je tak nejproduktivnjěším hráčem mužstva s devíti bodovým odstupem na druhého Shawna Horcoffa. Letos nastoupil Hemský ke své šesté sezóně za Olejáře a dohromady má v NHL na svém kontě 306 kanadských bodů (84+222) z 385 duelů.

Reklama

Související témata: